Genetinė liga netrukdo merginos ekstremaliems pomėgiams

Nors iš pirmo žvilgsnio nematyti, Eva serga genetine liga – raumenų distrofija. Laiptai, kuriuos daugelis nesusimąstydami įveikiame kasdien po kelis ar keliasdešimt kartų, Evai yra kliūtis, kurią gali įveikti tik su draugo Simono pagalba.

Tačiau ši negalia netrukdo porai nertis į ekstremalius nuotykius – net ir nušokti nuo aukščiausio šalies tilto.

Nors Ieva ir Simonas kartu – dar tik metus, spėjo patirti daugybę nuotykių ir smagių akimirkų. Pora tiesiog išprotėjusi dėl adrenalino ir ekstremalių pojūčių.

Merginos negalia jų nesustabdė net tuomet, kai prisirišę gumas sugalvojo šokti nuo aukščiausio Lietuvos tilto. Jei pavyktų laimėti kelionę į Kijevą, pora juokauja, kad šuolį pakartotų ir nuo Ukrainos aukščiausio tilto.

Visas pokalbis su akcijos dalyviais – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.

Akcijos taisyklės paprastos: du draugai, vienas iš kurių yra neįgalus, turi užpildyti portale LRT.lt esančią anketą ir papasakoti savo draugystės istoriją. Filmuoti pasakojimai apie dvidešimt organizatorių atrinktų pretendentų porų bus parodyti LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“, kurios žiūrovai balandžio 14–30 d. balsuodami ir išrinks penkias gražiausias istorijas.

Laimėtojų laukia įspūdžių ir nuotykių kupina kelionė į Kijevą bei galimybė gyvai stebėti Lietuvai atstovausiančių „Fusedmarc“ ir kitų šalių atstovų pasirodymus.

„Neįgaliųjų ir sveikųjų norai nesiskiria – jie visi trokšta draugauti, keliauti, smagiai leisti laiką. Socialinė akcija „Draugystė veža!“ visa tai suteikia. Todėl labai kviečiu nepabijoti ir užpildyti anketą. Patikėkite – tikrai verta! Praėjusiais metais į Stokholmą važiavusios penkios draugystės ambasadorių poros iki šiol gyvena kelionės ir nuotykių įspūdžiais. Kai kuriems neįgaliukams tai buvo pirmas kartas, kai jie be priežiūros paliko tėvų namus ir tai suteikė drąsos naujiems puikiems startams. Nėra geresnio nuotykių bendrininko, nei draugas, o šių metų draugystės keliai veda į Kijevą“, – šypsosi socialinės akcijos „Draugystė veža!“ sumanytoja, viena iš „Baltijos ugdymo centro“ partnerių Žydrė Gedrimaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių