Gedimino prospektą okupavo jaunimo organizacijos

Pirmadienį Vilniaus Gedimino pr. iniciatyvus jaunimas pristatė įvairiausias jaunimui skirtas organizacijas. Nuo pat ryto šurmuliuojantys jaunuoliai kvietė kartu linksmintis, bendrauti ir susipažinti su aktualiomis veiklos sritimis.

Vilniaus miesto Jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritas stalas“ surengė jaunimo organizacijų mugę siekdama parodyti, kad Vilniaus miesto jaunimas yra aktyvus ir veiklus. Viena pagrindinių mugės vizijų – parodyti, kad Vilnius yra vertas Europos jaunimo sostinės titulo. Tokio pobūdžio renginys, kada vienoje vietoje susibūrė  visos Vilniuje veikiančios jaunuolių organizacijos, sostinėje organizuojamas pirmą kartą.

Mugėje dalyvavo įvairios studentų draugijos, neformalios grupės, socialinės, meninės, sportinės, politinės, kultūrinės bei kitų sričių organizacijos. Mugės lankytojai turėjo progą ne tik susipažinti su įdomia įvairiausių organizacijų veikla, bet ir kartu pasilinksminti. Jaunimas buvo kviečiamas šokti, dainuoti, piešti, žaisti žaidimus.

Organizacijų atstovai, bandydami sudominti miesto jaunimą, savo veiklas pristatė originaliausiais būdais. Organizacija „Caritas“ ragino rašyti laiškus vienišam seneliui, Lietuvos medicinos studentų asociacijos atstovai rūkančius jaunuolius kvietė specialiu matuokliu pasitikrinti plaučių būklę, Lietuvos šaulių sąjunga siūlė išbandyti taiklumą šaudant, skautų atstovai mokė mazgų technikos. Įdomių veiklų praeiviams pasiūlė beveik visų, vienai dienai Gedimino pr. įsikūrusių organizacijų atstovai.


Šiame straipsnyje: Apskritas stalasCaritas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių