Gedimino kalno projektavimo darbų konkursas bus paskelbtas kovo paskutinę savaitę

Kultūros ministerija konkursą Gedimino kalno tvarkymo projektavimui tikisi paskelbti paskutinę kovo savaitę.

Apie tai BNS informavo ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius.

Preliminariai, viso kalno tvarkymo darbų projektui – išsiaiškinimui, kaip tinkamai reikia jį sutvarkyti – ministerija ketina skirti iki 2,4 mln. eurų su PVM.

„Tikimės, kad šįkart sudalyvaus daugiau susidomėjusiųjų pirkimu. Nacionalinis muziejus apie tai paskelbė išankstinę informaciją, jis šiandien informavo, kad sulaukė kelių paklausimų dėl konkurso, tai mes maksimalią sumą turim ir šitose ribose tikimės, kad konkuruos skirtingi paslaugų tiekėjai“, – BNS sakė L. Ubavičius.

Anot jo, tikimasi konkurso nugalėtoją atrinkti jau vasarą ir iki kitų metų pavasario turėti reikalingus dokumentus pietrytinio šlaito tvarkybos darbams. Likusios kalno dalies tvarkybai reikalingų dokumentų ministerija lauks iki kitų metų pabaigos.

„Kitų metų pavasarį turėsime parengtus dokumentus pietrytiniam šlaitui, kad ten pirmiausia darbai prasidėtų. Dėl viso kalno suprojektavimo turime ilgesnį terminą ir tikimės, kad tą dokumentaciją turėsime kitų metų pabaigoje“, – sakė L. Ubavičius.

Pasak L. Ubavičiaus, Kultūros ministerija ketina kreiptis į Vyriausybę, kad projektavimo darbai Gedimino kalne galėtų būti finansuojami iš Europos Sąjungos fondų, perskirstant pinigus iš kitų projektų, „kur lėšos nebuvo panaudotos“ ar esama tokių rizikų.

Jis teigia, kad gavus dokumentus dėl pietrytinio šlaito tvarkybos, iškart bus skelbiamos rangovų paieškos.

Tikimasi realius darbus pietrytiniame šlaite pradėti kitų metų pavasarį, viso kalno tvarkymo darbus planuojama baigti iki 2022 metų pabaigos.

L. Ubavičius teigia, kad kalno sutvarkymo sąmata paaiškės tik parengus projektą, atlikus tyrimus visame kalne.

Iki šiol Gedimino kalno ekstremalios situacijos suvaldymui išleista apie 6 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kokia 'otkatų' norma?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių