G. Kėvišui – karčios žinios iš teismo

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį paliko galioti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą, kad buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

G. Kėvišo skundas atmestas kaip nepagrįstas.

„Teismas konstatavo, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priimtas skundžiamas sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas. Teismas konstatavo, kad pareiškėjas, būdamas biudžetinės įstaigos, Lietuvos operos ir baleto teatro vadovu, taip pat dirbdamas viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“ ir tuo pačiu teikdamas renginių organizavimo paslaugas „Riverside music LTD“, kurios akcininkas ir direktorius yra pareiškėjo sūnus, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas. Tą patį konstatavo ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija“, – BNS sakė teisėja Milda Vainienė.

Teismas VTEK sprendimą dėl G.Kėvišo paliko galioti pilnos apimties, nieko jame nekeitė.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Nė viena iš šalių į teismo posėdį penktadienį neatvyko.

VTEK yra nustačiusi, kad spręsdamas klausimus, susijusius su sūnaus bendrove „Riverside music LTD“ ir su savo kita darboviete „Vilniaus festivaliai“, G. Kėvišas supainiojo interesus.

Gegužės 24 dieną VTEK taip pat konstatavo, kad G. Kėvišas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus spręsdamas ne tik klausimus, susijusius su savo sūnaus vadovaujama bendrove, iš kurios gauna pajamų, bet ir su viešąją įstaiga „Vilniaus festivaliai“, kur dirba padalinio vadovu puse etato – atstovauja savo įsteigtam „Vilniaus festivaliui“.

G. Kėvišas ir jo advokatas Gintautas Bartkus VTEK sprendimą prašė pripažinti kaip neteistą ir nepagrįstą, pasak jo, buvo pažeistas teisėtumo, nepiktnaudžiavimo valdžia principas. VTEK su skundu nesutinka ir prašo buvusio LNOBT generalinio direktoriaus skundą atmesti.

VTEK yra priėmusi ir dar vieną G. Kėvišui nepalankų sprendimą – nutarė, kad jis, vadovaudamas Operos ir baleto teatrui, netinkamai vykdė pareigas, nes nekontroliavo, kad teatro darbuotojai laiku deklaruotų interesus. Šis nutarimas taip pat yra apskųstas teismui, tačiau ginčo nagrinėjimas laikinai sustabdytas.

G. Kėvišas taip pat bylinėjasi dėl atleidimo iš darbo. Dviejose bylose Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė pareiškėjo ieškinius, sprendimai yra apskųsti. Dėl jų pasisakys aukštesnės instancijos teismas.

63-ejų G. Kėvišas LNOBT vadovavo 15 metų, nuo 2002-ųjų. Anot ministerijos, komisija, tyrusi galimą G. Kėvišo privačių ir viešųjų interesų konfliktą, konstatavo, kad jis, dirbdamas LNOBT generaliniu direktoriumi, sistemingai painiojo viešuosius ir privačius interesus.

Naujasis LNOBT vadovas dar neišrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NETINKAMA JAV KOPIJA

NETINKAMA JAV KOPIJA portretas
Amerikoje visuose miestu aikstesa yra kepsniu ,pobuviu vietos >leidimus duoda savivaldybes.Lietuvoje tai peranksni nes gyventojai zemos kulturos,- po pirmo NUSISLAPINIMO pakils neisnaikinama SMERVE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių