G. Kėvišo veikla sukėlė įtarimų

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) sako analizuojanti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) atliekamus užsienio atlikėjų pasirodymų pirkimus, kylant įtarimų, kad jie perkami per tarpinininką, susijusį su teatro vadovo Gintauto Kėvišo šeima.

„Atlikėjų pasirodymų pirkimas nėra standartiniai viešieji pirkimai, tad VPT šiuo metu analizuoja LNOBT užsienio atlikėjų pasirodymų viešuosius pirkimus – kad atsakytų į kylančius klausimus dėl LNOTB pasirinkto pirkimo būdo organizuojant tokius renginius“, - BNS trečiadienį sakė VPT atstovė Vita Ramanauskaitė.

Portalas 15min.lt rašo, kad Operos ir baleto teatras šiemet sudarė mažiausiai tris sutartis su Kipre registruota įmone „Riverside Music Limited“, kurių bendra vertė siekia kelis šimtus tūkstančių eurų. Šiai įmonei tenka nemaža dalis pinigų, kuriuos Operos ir baleto teatras įsipareigojo sumokėti už užsienio atlikėjų ir kolektyvų pasirodymus.

Oficialūs dokumentai atskleidžia, kad „Riverside Music“ yra tiesiogiai susijusi su G.Kėvišo šeima. Faktiniai įmonės savininkai slepiasi už verslo voratinklio, nusidriekusio per kelias valstybes, ir elitiniams klientams finansines paslaugas teikiančios įmonės. Tačiau pats G.Kėvišas atvirai nurodo, kad tai yra jo artimieji.

Viešuosius pirkimus kuruojantis G.Kėvišo pavaduotojas Naglis Stancikas sakė, kad galimybių atsivežti užsienio atlikėjus be „Riverside Music“ pagalbos nebuvo. Jis patvirtino, jog G.Kėvišas nusišalina nuo oficialių sprendimų dėl „Riverside Music“ samdymo ir dėl to pats nepasirašinėja sutarčių su Kipro įmone. 

G.Kėvišas Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui vadovauja nuo 2002 metų. Neseniai konkurso metu jis buvo išrinktas dar vienai penkerių metų kadencijai.

Įprasta tvarka šis konkursas turėjo būti skelbiamas 2017 metais, tačiau buvo metais paankstintas. Konkursą organizavusios Kultūros ministerijos atstovai sakė, kad jis skelbtas anksti, siekiant sklandžios vadovų kaitos. Tuo metu opozicija įtaria, kad paskirti LNOBT vadovą norėta iki spalį vykusių Seimo rinkimų, po kurių ministerijos vadovybė pasikeis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yyy

yyy portretas
Šiaip jau ne 15 min., bet ekspertai.eu atkapstė šią aferą ir ne pirmą mėnesį visą istoriją viešai skelbia su dokumentų faksimilėmis. Įpatingo dėmesio iš ekspertų.eu sulaukė STT, kurie buvo informuoti aukščiausiu lygiu, bet vilkino stengėsi viską užglaistyti Kėvišo naudai. Viską rasit ekspertai.eu

13

13 portretas
Nekreipkit demesio i paskalas.SU ARTEJANCIA GIMIMO DIENA,sveikatos

stasys

stasys portretas
Tuo berniuku rimčiau reikėjo susidomėti dar po teatro scenos rekonstrukcijos...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių