Fiasko: atšaukta registracija į Vilniaus darželius

  • Teksto dydis:

Dėl techninių problemų Vilniaus miesto savivaldybė atšaukė vidurnaktį turėjusią prasidėti registraciją į sostinės darželius.

Meras Artūras Zuokas atsiprašė tėvų ir pranešė, kad pirmadienį prašymai nebus priimami. Pasak mero, visa registracija sustabdyta iki atskiro pranešimo. Registracija nebus vykdoma ir savivaldybėje.

Savivaldybės interneto svetainė pirmadienio rytą neveikė.

Pranešime spaudai savivaldybė pareiškė neatmetanti „išorinės intervencijos į informacinę sistemą“. Pasak savivaldybės, jei pasitvirtins įtarimai, kad tai buvo išorės intervencija į informacinę sistemą, bus kreiptasi į teisėsaugos institucijas.

Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Jonas Pinskus BNS pirmadienį sakė, kad sutrikimų priežastys dar tiriamos.

„Versijos yra įvairios, kad netgi gal kažkas bandė prisijungti ir padaryti savo įtaką šitai programai, tai tiesiog oficialiai dar negalėčiau nieko pareikšti, tiesiog yra dirbama“, – sakė J.Pinskus.

Anot jo, pašalinus gedimą, bus sprendžiama, kada atnaujinti registraciją.

„Kada bus atnaujintas tos programos darbas, yra dvi galimybės: mes gal kitame tarybos posėdyje priimtumėme sprendimus, (...) arba tiesiog gautų įgaliojimą administracijos direktorius pats priimti sprendimą“, – sakė J.Pinskus.

Apie atnaujintą registraciją tėvus žadama informuoti iš anksto - ne vėliau kaip prieš 24 valandas.

Taip pat savivaldybė pirmadienį paskelbė, kad atsižvelgiant į tėvų nepatogumus dėl sutrikusios registracijos į darželius, tėveliai, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmąjį mėnesį bus atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio – 14,48 eurų (50 litų).

Prašymų į darželius priėmimas savivaldybės internetinėje svetainėje turėjo prasidėti vidurnaktį į pirmadienį. Savivaldybė žadėjo, kad sklandžiam sistemos darbui užtikrinti visą naktį dirbs Informacinių technologijų skyrius.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriuje BNS patvirtino, kad jei dviejų ar daugiau prašymų prioritetai sutaps arba jų visai nebus, pirmumą gaus anksčiau pateikti prašymai.

Daug tėvų, siekdami gauti vietą, registruotis mėgino vidurnaktį.

Prioritetas eilėse numatytas tiems vaikams, kurie yra registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje ir kuriems vieta darželyje nebuvo skirta pernai.

Pirmumo teisė eilėse taip pat teikiama vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau mokyklinio amžiaus vaikų, taip pat tų šeimų, kurių vaikai jau lanko konkretų darželį, kitiems vaikams, vaikams, kurių vienas iš tėvų miręs ar dingęs be žinios, neįgalus.

Šiuo metu ikimokyklines ir priešmokyklines įstaigas Vilniuje lanko apie 27,5 tūkst. vaikų, savo eilės dar laukia apie 700 vaikų, kurie į įstaigas nepateko 2014-aisiais. Iš viso pernai į darželius prašyta priimti per 7,2 tūkst. vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis 13

vilnietis 13 portretas
Iš kokių lėšų bus kompensuojami tie 50 lt?Iš mokinio krepšelio?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių