„Fashion TV“ prezidentas filmą apie savo tėvų meilę kurs Vilniuje

  • Teksto dydis:

Vilniuje apsilankęs daugiau nei 500 milijonų žiūrovų beveik 200 pasaulio šalyse turinčio mados televizijos „Fashion TV“ įkūrėjas ir prezidentas Michelis Adamas Lisovskis filmą apie savo tėvų meilės istoriją, kuri vyksta Vienoje, nusprendė kurti Vilniuje. Iš Vienos į Šanchajų 1938-1939 m. nacių okupacijos metais bandančių pabėgti žydų meilės istorija prasidės vaizdais iš Vilniaus rotušės.

„Filmas skirtas pernai mirusios mano mamos atminimui. Ji nacių revoliucijos metu įsimylėjo mano tėtį ir jie iškeliavo per Sibirą į Kiniją. Daug apie tai girdėjau, todėl nusprendžiau, kad ši įspūdinga meilės istorija verta didelių ekranų“, - Vilniuje su meru Artūru Zuoku susitikęs sakė M.A.Lisovskis.

Filme bus pasakojama apie žydų gyvenimą, vienas pagrindinių herojų – daktaras Feng Shan Ho, kinų konsulas Šanchajui Vienoje, kuris padeda pabėgti, išdalindamas daugiau nei 10 tūkstančių vizų. Svarbus filmo akcentas – paties Hitlerio tapytas jo šuns portretas, su kuriuo į Kiniją keliauja žydai ir kurį jis nori atgauti.

„Viena ir Vilnius panašūs. Viena jau prarado tų laikų istorines detales ir žavesį, o Vilnius – ne. Vilnius mums labai patinka. Visi puikiai kalba angliškai, labai talentingi žmonės, beveik nieko nesamdysime svetur, didžioji komandos dalis, be žymių pasaulinių aktorių, bus lietuviai. Miestas ir vietinis talentas nulėmė, kad mes pasirinkome Vilnių“, - pasako M.A.Lisovskis.

Planuojama, kad filme vaidins pasauliniai aktoriai iš JAV, Vokietijos, Lenkijos, tačiau jų pavardės šiuo metu neatskleidžiamos. „Fashion TV“ prezidentas pasakoja, kad lietuvių modelių filme tikrai bus, gal net bus įtraukti ir vietiniai dizaineriai.

„Kūrėjai pasakojo, kad daugelis Europos miestų išlepinti, jie nebelabai nori bendrauti su kino kūrėjais, nesistengia. Mums didžiulis įvertinimas, kad jie pastebi Vilniaus svetingumą ir profesionalumą. Mūsų miesto grožį pamatys visas pasaulis, be to komanda gyvens sostinės viešbučiuose, valgys mūsų restoranuose, bus sukurta daugybė darbo vietų“, - pasakojo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Filmo veiksmas vyks sostinės rotušėje, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, gatvėse prie Filharmonijos. Kūrėjams padedančio Vilniaus kino biuro direktorės Jūratės Pazikaitės teigimu,  planuojama, kad Vilniuje filmavimai vyks kovo – balandžio mėnesiais.  Filme bus vaizduojami 1938-1939 metai, kai Hitleris nori suvienyti vokiečių žemes ir užkariauja Austriją. Istorija pasakojama apie jauną žydų tautybės niujorkietę, kuri atvažiuoja į Vieną studijuoti muzikos, o tuo laikotarpiu Hitleris pažada žydus traukiniais išvežti į Šanchajų, bet iš tikrųjų nuveža į koncentracijos stovyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių