Europos humanitarinis universitetas rektoriaus neišsirinko

  • Teksto dydis:

Vilniuje veikiančio Europos humanitarinis universiteto (EHU), kuriame daugiausia studijuoja baltarusiai, rektoriaus konkursas baigėsi nepasirašius sutarties su pasirinktu finalininku, bus skelbiamas naujas konkursas.

Konkurse iš viso sulaukta 29 paraiškų, atrankos komitetas surengė interviu su trim kandidatais ir atrinko vieną finalinį kandidatą, tačiau po derybų sutartis su juo nebuvo pasirašyta.

EHU antradienį pranešė, kad atrankos komitetas nusprendė, jog dabartinėje situacijoje nė vienas kandidatas negali būti paskirtas rektoriumi, rekomendavo Visuotiniam dalininkų susirinkimui ir Valdančiajai tarybai nukelti konkurso rengimą į 2017-ųjų antrąją pusę.

Nesėkme pasibaigęs EHU rektoriaus konkursas buvo paskelbtas lapkritį, atrankos komitetas buvo suformuotas iš universiteto administracijos, Visuotinio dalininkų susirinkimo, Valdančiosios tarybos, Senato ir studentų bendruomenės atstovų.

Tarptautinį konkursą organizavo konsultacinė įmonė „Mercuri Urval“ Briuselyje, procesą prižiūrėjo Švedijos tarptautinio vystomojo bendradarbiavimo agentūra.

Laikinai universiteto rektoriaus pareigas eina Jorgenas Jorgensenas.

EHU – privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas, nuo 2004-ųjų savo veiklą pratęsęs Vilniuje. Jame studijuoja apie 900 studentų, daugiausiai iš Baltarusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių