Etnologei E. Lazauskaitei – J. Basanavičiaus premija

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos nacionaliniame muziejuje Vilniuje etnologei, muziejininkei Elvydai Lazauskaitei bus įteikta valstybinė Jono Basanavičiaus premija.

Premija skiriama už reikšmingus tradicinės kultūros tyrinėjimo ir sisteminimo, sklaidos ir aktualizavimo darbus, aktyvią ir rezultatyvią visuomeninę veiklą etninės kultūros srityje.

E. Lazauskaitė yra Lietuvos nacionalinio muziejaus Etninės kultūros skyriaus vedėja. Šių metų premijos laureatė yra unikalių Lietuvoje edukacinių etninės kultūros programų sudarytoja, jau dešimtmetį Lietuvos nacionaliniame muziejuje organizuoja pačios inicijuotas Tautinio kostiumo dirbtuves, kurios prisideda prie Lietuvos tautinių kostiumų išsaugojimo. E. Lazauskaitės iniciatyva kiekvienais metais vasario 16-ąją yra rengiami Jono Basanavičiaus skaitymai, kuriuose dalyvauja Jono Basanavičiaus premijos laureatai.

Šių metų premijos laureatė rengia paskaitas etninės kultūros specialistams, yra ilgametė tautinio paveldo produktų sertifikavimo ekspertė.

Kol kas ši premija siekia 19 tūkst. eurų, bet Vyriausybė jau yra priėmusi nutarimą nuo 2018 metų premijai suteikti nacionalinį statusą. Nacionalinė J. Basanavičiaus premija sieks 30,4 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių