Dviračius minantys ugniagesiai ir policininkai aplankė gyventojus

  • Teksto dydis:

Pabendrauti su gyventojais, priminti apie egzistuojančias grėsmes, apie būtinybę patiems rūpintis savo bei savo turto saugumu – toks buvo ukmergiškių ugniagesių ir policijos pareigūnų prevencinio dviračių žygio ,,Saugūs namai“, vykusio penktadienį, tikslas.

Žygį organizavo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Renginiui buvo iš anksto kruopščiai ruoštasi, parengta  išsami žygio programa: tinkamai  parinktas dviračių  žygio maršrutas taip, kad kiekvienas dalyvis galėtų ne tik  pasigėrėti vaizdingomis Ukmergės apylinkėmis, bet ir  sugebėtų  sėkmingai jį įveikt. Akcijos dalyviai suskirstyti į 3 grupes, numatyti jų vadovai, išdalinti žemėlapiai.

Žygeiviai startavo vidurdienį nuo Ukmergės miesto simbolio –„Vilkmergės“ skulptūros. Atvykusius pasveikino ir padėkojo už tokio pobūdžio žygio iniciatyvos palaikymą  Ukmergės PGT viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Rimvydas Lukošius. Į žygio dalyvius kreipęsis Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas  Rimantas Steponavičius pažymėjo, kad daugiausia gaisrų įsiplieskia ir netenkama žmonių  gyvenamame fonde, todėl manantis, kad tai yra savalaikiai organizuotas renginys, kuris turėtų pasitarnauti Ukmergės krašto žmonių saugumui.

Aptarus  žygio eigą žygeiviai nedelsdami išsiruošė į 18 km trasą, parengtą dviračių entuziasto Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojo vidaus tarnybos kapitono Dainiaus Vyšniausko. Dviračio takelis vinguriavo pro   Dukstynos ir Varkališkių kaimuose esančias sodų bendrijas, Šventosios upės pakrante, dar ukmergiškių vadinama vietove „Aukštaisiais krantais“ link  Zujų ir  Kadrėnų kaimų. Dviračių žygio maršrutas nusidriekė ir per, vos prieš keletą savaičių Anapilin išėjusio,  monsinjoro Alfonso Svarinsko ilgus metus kurto ir puoselėto Didžiosios Kovos apygardos Ukmergės partizanų parko. Pasigėrėjus gražiais Mūšios tvenkinio vaizdais, įkvėpus gaivaus oro ir atsigaivinus vandeniu , žygis buvo tęsiamas per  Vidiškių miestelį, Liūnelių kaimą link Šventupės gyvenvietės.

Žygio dalyviai pakelyje bendravo su kolektyviniuose soduose gyvenančiais žmonėmis, lankėsi kaimo gyventojų sodybose, platino įvairią informacinę medžiagą.

Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnų dviratininkų grupei, vadovavo komisariato viršininkas Mindaugas  Petrauskas. Užsukę pas gyventojus pareigūnai juos  paragino saugoti savo turtą, burtis į saugios kaimynystės  grupes. Atkreipė dėmesį į įvairius sukčiavimo atvejus, kalbėjo apie galimas sukčių pinkles artėjant euro įvedimui, telefoninius apgavikus dar vadinamus „alio, mama“, kurie pradėjo pastaruoju metu prisistatinėti ne tik pareigūnais, bet ir medikais. Gyventojų teirautasi, kaip dažnai tenka bendrauti su apylinkės inspektoriumi, kokias problemas padeda jiems spręsti. Taip pat gyventojams priminta, kad, artėjant tamsiajam metų sezonui, būtina pasirūpinti pačių bei vaikų saugumu gatvėje - tamsoje segėti atšvaitus, patikrinti ar tvarkingi dviračiai, ar gerai matomi atšvaitai, įrengti mirksiukai.

Žygio dalyviai, nors ir  jausdami fizinį nuovargį, tačiau buvo geros nuotaikos, jautė sėkmingai  atlikę savo priedermę.   ,,Šventupės kempinge“ žygeiviai aptarė prevencinio dviračių žygio eigą, pasidalino patirtais įspūdžiais, pateikė pasiūlymų. Dalyvių manymu, kad sėkmingai įžiebta gera iniciatyva, neturėtų užgesti kituose apskrities struktūriniuose padaliniuose...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių