Dviračių dieną Vilniui padovanoti du išskirtiniai automobilio formos dviračių stovai

  • Teksto dydis:

Šiandien Nyderlandų Karalystės inicijuotame dviračių dienos minėjime Vilnius gavo naudingą dovaną – du išskirtinio dizaino automobilį primenančius stovus. Dviračiais nuo savivaldybės iki Katedros aikštės atvažiavę Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir Nyderlandų Karalystės ambasadorius Bert van der Lingen atidengė šiuos stovus, kurie netrukus bus pastatyti Vilniaus ir Pilies gatvėse.

„Vilnius yra atviras ir draugiškas dviratininkams miestas. Kad jų būtų dar daugiau, jau šiemet buvo pradėti tvarkyti problematiškiausi takai, per šį pavasarį-vasarą bus sutvarkyta mažiausiai 200 probleminių dviračių takų vietų, o kitais metais planuojame tikrą proveržį naujų takų tiesime“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, žadėdamas gerų permainų sostinės dviratininkams.

Šiandien dviračių diena buvo minima ne tik Vilniuje – prie jos prisijungė daugelis Europos sąjungos sostinių. Renginį inicijuojančios Nyderlandų ambasados tikisi, kad tokie renginiai paskatins miestų gyventojus dažniau naudotis dviračiais ne tik kaip laisvalaikio praleidimo, bet kaip susisiekimo priemone.

„Minti dviračiu – naudingas, smagus, sveikas, gamtai draugiškas ir visiems tinkamas užsiėmimas! Šią žinutę Nyderlandų ambasados nori paskleisti kuo plačiau visose Europos sostinėse, todėl ir organizuojame šį dviračių festivalį. Miestai galėtų svarstyti ir galimybes, kaip dviračiai galėtų prisidėti prie darnaus judumo mieste“, – sakė Nyderlandų Karalystės Lietuvoje ambasadorius Bert van der Lingen.

Dviračių dienos proga šiandien Vilniaus savivaldybėje buvo surengtas seminaras, kurio metu vyko diskusijos apie dviračių infrastruktūrą Vilniuje, jos gerinimo galimybes. Gerąja patirtimi su seminaro dalyviais dalijosi „Dutch Cycling Embassy“, pristatydamas Nyderlandų dviračių politiką.

Dviratininkai išgirdo gerų permainų, planuojamų sostinėje – jau kitais metais atsiras visiškai naujas dviračių takas prie Lazdynų, kuris sujungs miestą su kaimyniniais Trakais, šiemet bus pradėta tiesti pirma šio tako atkarpa nuo Lazdynų iki Gariūnų. Planuojami nauji dviračių maršrutai, geresnis susisiekimas dviračiais mieste. Dviračių takų plėtra planuojama ne tik centrinėje miesto dalyje, bet ir miegamuosiuose rajonuose. Vilniečiai kviečiami pastudijuoti dviračių takų žemėlapį www.vilnius.lt/dviraciai, kuriame sužymėtos tvarkytinos vietos ir planuojamos tiesti naujos dviračių takų atkarpos.

Naudingus ir važiuoti dviračiais dar labiau skatinančius stovus Vilniui padovanojo Nyderlandų Karalystės ambasada ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“. Ryškiai žalias ir oranžinis stovas jau šiandien bus pastatyti Vilniaus ir Pilies gatvėse, o jo forma primins, kad vilniečiai kartais automobilį gali iškeisti į sveikatai ir gamtai draugišką dviratį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių