Dviem mokslininkams bus suteikti VU garbės daktaro vardai

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniaus universitete (VU), Šv. Jonų bažnyčioje, Vilniaus universiteto garbės daktaro vardas bus suteiktas žymiems pasaulinio lygio mokslininkams - profesoriui Hartmutui Fuessui (Hartmutui Fuesui) iš Darmštato technikos universiteto Vokietijoje ir profesoriui Grahamui R. Flemingui (Grehemui R. Flemingui) iš Kalifornijos universiteto Berklyje JAV.

H.Fuessas - iškilus medžiagotyrininkas, yra paskelbęs beveik 1000 mokslinių straipsnių geriausiuose pasaulio žurnaluose. Jis su VU mokslininkais yra atlikęs bendrų mokslinių tyrimų. Kartu su VU Fizikos fakulteto mokslininkais profesorius paskelbęs 15 bendrų straipsnių aukšto lygio moksliniuose žurnaluose, pranešė VU.

G.R.Flemingas yra Kalifornijos universiteto Berklyje vicekancleris mokslui. Jo mokslinių tyrimų sritys – ultraspartieji reiškiniai cheminėse, biologinėse sistemose ir fotosintezė, taip pat kvantiniai dinaminiai reiškiniai kondensuotose aplinkose. Jis palaiko glaudžius ryšius su VU, intensyviai bendradarbiauja su Fizikos fakulteto Teorinės fizikos katedra.

Nuo 1979 metų VU garbės daktaro vardas yra suteiktas 54 įvairių užsienio šalių mokslininkams ir visuomenės veikėjams, kurie savo darbais prisidėjo prie šios aukštosios mokyklos veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių