Dviejų baseinų Vilniuje statybų konkursus tikimasi paskelbti gruodį

  • Teksto dydis:

Konkursus dviejų naujų baseinų Vilniuje statyboms tikimasi paskelbti dar šiemet, sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Pasak jo, šiuo metu su Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) baigiamos derinti konkurso sąlygos dėl 50 metrų ilgio baseino Lazdynuose, taip pat baigiamos rengti sąlygos 25 metrų ilgio baseino Fabijoniškėse potencialiems statytojams.

„Tikimės, bet negaliu garantuoti, kad kitą savaitę bus paskelbtas konkursas dėl Vilniaus Lazdynų baseino. Mažasis baseinas - taip pat duota užduotis, kad šiemet būtų paskelbtas konkursas iki Kalėdų“, - BNS sakė vicemeras.

Projektiniuose skaičiavimuose numatyta, kad naujas baseinas Lazdynuose galėtų kainuoti iki 23 milijonų eurų, mažasis baseinas - apie 3,5 mln. eurų su aplinkos sutvarkymu. Anksčiau planuota, kad didžiojo baseino statybos galėtų kainuoti iki 18,9 mln. eurų.

Vilniaus valdžia siekė, kad mažasis Fabijoniškių baseinas būtų pastatytas dar iki nugriaunant prieš daugiau nei tris dešimtmečius pastatytą, šiuo metu avarinės būklės Lazdynų baseiną, kurio vietoje būtų pastatytas naujasis.

Gegužę jau buvo paskelbti mažojo baseino statybų laimėtojai - įmonių grupė: „Vilmeta“, „Kaminta“, „Kortas“, „Alvora“ ir bendrovė „A.Žilinskio ir ko“. Laimėtojai pasiūlė statyti baseiną už 3,7 mln. eurų - anksčiau skelbta, jog darbams savivaldybė planuoja skirti 3 mln. eurų.

„Vilmetos“ akcininkė yra koncerno „MG Baltic“ netiesiogiai valdoma statybų bendrovė „Mitnija“ - ji ir turėjo vykdyti statybas kaip subrangovė, tuomet patvirtino L.Kvedaravičius. Vilniaus valdžia Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) reikalavimu nutraukė konkursą ir nusprendė skelbti naują. Tarnyba nurodė, kad tiekėjai pradžioje siūlė trečdaliu didesnę, nei planuota, kainą, o vėliau per derybas ją tesumažino 1 procentu.

Kaip skelbė portalas 15min.lt, konkurso dieną - gegužės 5-ąją - Vilniaus meras, dabartinis liberalų vadovas Remigijus Šimašius susitiko su „MG Baltic“ vadovu Dariumi Mockumi ir kitais koncerno vadovais. Meras tuomet sakė su „MG Baltic“ atstovais aptaręs Jono Basanavičiaus paminklo projekto, kurį mecenuoja koncernas, reikalus ir apie baseiną nekalbėjęs.

Gegužės 12-ąją Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė atlikusi kratas tuomečio liberalų vadovo parlamentaro Eligijaus Masiulio ir „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus bei viceprezidento Raimondo Kurlianskio kabinetuose. Teisėsauga įtaria, kad R. Kurlianskis perdavė buvusiam Seimo nariui ir Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui apie 106 tūkst. kyšį.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius  yra sakęs, kad užsitęsus viešiesiems pirkimams, Lazdynų baseinas bus griaunamas dar nepastačius naujojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių