Kiek didmiesčiai šiemet skirs lėšų gatvių remontui?

Vilniaus ir Kauno savivaldybės šiemet gatvių ir kelių priežiūrai bei remontui planuoja skirti mažiau lėšų nei praėjusiais metais. Kurioms gatvėms teks didžiausias dėmesys?

Vilnius darbus pradės balandį

Vilniaus gatvių, kelių ir lietaus nuotakų priežiūrai bei remontui šiemet skirta 14,5 mln. eurų biudžeto lėšų (praėjusiais metais buvo skirta 17,6 mln. eurų). Kaip teigia sostinės savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas Virginijus Pauža, gerėjant savivaldybės finansinei situacijai, metų pabaigoje gali būti skiriami papildomi asignavimai gatvių priežiūrai. Šiemet daugiabučių kiemų remontui skirti 2 mln. 500 tūkst. eurų.

„Intensyviai darbus sostinėje planuojame pradėti balandį. Šiais metais išasfaltuosime apie 45 km gatvių, sutvarkysime 460 įvažiavimų į kiemus, įrengsime ne mažiau kaip 11 km naujų šaligatvių ir suremontuosime apie 4 km susidėvėjusių“, – skaičiavo V. Pauža.

Sostinės savivaldybė dar praėjusią savaitę gyrėsi, kad jau pavyko sutvarkyti daugiau kaip 900 po žiemos atsivėrusių duobių. Dėl drėgmės, teigiamos ir neigiamos temperatūrų kaitos duobių miesto gatvėse pagausėja kiekvieną pavasarį. Kaip informavo savivaldybė, daugiau kaip 50 proc. duobių tvarkymo darbų buvo atlikta naktimis, kad nesusidarytų spūsčių.

„Praėjusiais metais po žiemos Vilniuje buvo užtaisyta apie 800 duobių, tam prireikė daugiau kaip 1 tūkst. kv. m. asfalto dangos. Šiemet suplanuota tvarkyti beveik du kartus daugiau duobių nei praėjusiais metais, vien per pirmus du mėnesius užtaisyta 900 duobių“, – LRT.lt kalbėjo Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas.

Sutvarkyti vieną gilesnę nei 5 cm duobę kainuoja daugiau nei 66 eurus. Vilniuje yra 2534 gatvės.

Kurios gatvės šiemet yra prioritetinės sutvarkyti? „Per kelis mėnesius surinkome informaciją iš Vilniaus seniūnijų, gyventojų apie tai, kokias gatves, šaligatvius ir kiemus reikėtų remontuoti. Šiuo metu Miesto ūkio ir transporto departamento specialistai vertina, skaičiuoja preliminarias sąmatas ir dėlioja darbų eiliškumą. Sąrašą planuojame sudaryti kovo–balandžio mėnesį“, – žadėjo V. Pauža.

Praėjusiais metais į Vilniaus miesto savivaldybę dėl žalos atlyginimo kreipėsi 20 gyventojų, šiemet tai padarė 5 vilniečiai.

Didžiausias darbas Kaune – Taikos pr. sutvarkymas

Kaip LRT.lt informavo Kauno miesto savivaldybė, šiemet kartu su Laisvės alėjos rekonstrukcija gatvių, tiltų remontui numatyta apie 21 mln. eurų. Tačiau, kaip teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas, tikslinant biudžetą investicijos į miesto gatves paprastai išauga. Praėjusiais metais gatvių tvarkymui (kartu su Panemunės tiltu) miestas skyrė apie 22 mln. eurų. Įvažiavimų į daugiabučių kiemus remontui biudžete skirta 1,2 mln. eurų.

„Darbai mieste užvirs, kai pradės veikti asfaltbetonį gaminančios gamyklos. Tai paprastai būna kovo pabaigoje–balandžio mėnesio pradžioje“, – LRT.lt sakė V. Šiliauskas.

Jo žodžiais, kaip ir praėjusiais metais didžiausias dėmesys bus skiriamas didžiausių gatvių sutvarkymui. Bene didžiausiu šių metų darbu esą galima įvardinti Taikos prospekto kapitalinį sutvarkymą. Tai reiškia, kad bus atnaujinta ne tik važiuojamoji dalis, bet ir šaligatviai.

Kapitalinis remontas taip pat numatomas Prancūzų ir Verkių gatvėse Aukštųjų Šančių mikrorajone, taip pat – Bivylių ir A. Šapokos gatvėse Romainiuose. Žemuosiuose Šančiuose numatyta sutvarkyti Kranto alėjų gatves. Šįmet taip pat laukia Varnių tilto kapitalinis remontas, tilto per Kauno HE rekonstrukcijos užbaigimas, Utenos, Švenčionių, Zanavykų gatvių tvarkymas, J. Basanavičiaus alėjos, J. Gruodžio, V. Kuzmos, Jiezno, Šernų, J. Pabrėžos, Vilties bei dar keliasdešimties mažesnių gatvių asfaltavimas.

2016 metais Kaune išnagrinėti 77 prašymai (pretenzijos) atlyginti žalas. Už apgadintus automobilius nuostoliai buvo atlyginti 33 vairuotojams.


Šiame straipsnyje: duobėsgatvėskelių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Centras

Centras portretas
Kaunas vėl aukštumoje. Norėčiau atkreipti dėmesį į Žemaičių g. Pagal dabartinį Kauno gatvių lygį ji labai prasta. O automobilių ten važiuoja tikrai daug.

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Vycio Kryziaus g. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gelbekit!!!!!! AUUUUUU Kauno valdzia!!!!!!

giedrius

giedrius portretas
Pretenzijas dėl duobių reikškite ne čia,o tinklalapyje Kauno savivaldybė.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių