Draugiškas Vilnius: išrinktos svetingiausios sostinės įmonės

  • Teksto dydis:

Jau devintus metus vilniečiai ir miesto svečiai renka sostinės svetingiausius – viešbutį, restoraną, kavinę, muzikinį klubą, barą, muziejų, galeriją, krautuvėlę, gidą, turizmo agentūrą bei svetingiausius sostinės įstaigų darbuotojus.

Šiandien Vilniaus rotušėje vykusiame „Vilniaus svetingumas 2016 apdovanojimų renginyje Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasveikino šių metų svetingiausius.

„Apsilankę Vilniuje svečiai pastebi – koks jis gražus, jaukus, išskirtinis. Svetingo miesto atmosferą kuria ne gatvės ar pastatai, o žmonės. Jeigu žmonės šypsosi ir yra gerai nusiteikę – į miestą norisi sugrįžti darkart. Džiaugiuosi, kad šiandien apdovanoti Vilniaus svetingiausi ir kuria tą gerą atmosferą“, – sakė sostinės meras.

Renginyje dalyvavęs praėjusiais metais „Vilniaus svetingiausiu gidu” išrinktas Kristupas Šepkus džiaugėsi tradicija apdovanoti Vilniaus svetingiausius: „Vilnius pasižymi tikru svetingumu. Dirbdamas gidu iš daugiau nei 95 proc. Vilniaus svečių girdžiu, kad mūsų miestas turi labai savotišką dvasią, yra nepaprastai gyvas ir įdomus. Miesto svetingumą ir kuria žmonės, kurie pasitinka mūsų svečius ir palieka jiems tik pačius geriausius įspūdžius“, – sakė K. Šepkus.

Šįmet vilniečiai ir miesto svečiai rinko nugalėtojus net 15 nominacijų. Svetingiausiais viešbučiais išrinktos trys įmonės nuo mažiausios iki daugiausiai svečių talpinančios – „Centro kubas –Angel“, „Shakespeare Boutique Hotel“ ir „Radisson Blu Hotel Lietuva“.

Svetingiausiu Vilniaus restoranu šįmet išrinktas miesto centre esanti „Neringa“, svetingiausia kavine – išskirtinė Šv. Ignoto gatvėje esanti kavinė-knygynas „Mint Vinetu“, o svetingiausiu Vilniaus muzikos klubu – „Artistai“. Antrus metus iš eilės svetingiausiu baru išriktas Islandijos g. esantis „Piano man“, kuriame rengiamos įdomios diskusijos, susitikimai su keliautojais, politikais, visuomenės veikėjais.

Svetingiausiu Vilniaus gidu išrinktas Albertas Kazlauskas, organizuojantis nemokamas masines ekskursijas „Gatvės gyvos“ po įdomiausias Vilniaus vietas bei sostinės rajonus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių