Dieną be automobilio – nemokamas viešasis transportas vairuotojams

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 22–oji Vilniuje skelbiama Diena be automobilio. Vienai dienai vilniečiams ir miesto svečiams dovanojama dalis Gedimino prospekto – ši erdvė bus skirta tik pėstiesiems ir dviratininkams. Tuo metu vairuojantieji automobilius bus kviečiami palikti savo transporto priemones namie ir nemokamai keliauti sostinės autobusais ir troleibusais – užteks tik turėti galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

„Apklausę vilniečius nustatėme, kad viešąjį transportą prasčiau vertina tie, kurie juo nesinaudoja. Norime išsklaidyti neigiamą nuomonę apie viešojo transporto kokybę ar kad juo kelionės trunka per ilgai. Todėl Diena be automobilio bus puiki galimybė vairuojantiems vilniečiams išbandyti atnaujinamą viešąjį transportą nemokamai“, – teigia SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento vadovas Vaidotas Meškauskas.

Dalis Gedimino prospekto – tik pėstiesiems ir dviratininkams

Penktadienį nuo 7 val. iki 19 val. bus uždaryta Gedimino prospekto atkarpa tarp Vilniaus gatvės ir T. Vrublevskio-Šventaragio gatvių sankryžos. Visoje šioje atkarpoje bus draudžiamas transporto eismas, ir čia kviečiami užsukti tie, kurie tądien automobilius paliks prie namų ir keliaus dviračiu, viešuoju transportu ar tiesiog pėsčiomis.

Savo miklumą ir budrumą kiekvienas galės patikrinti žaisdamas stalo tenisą ar stalo futbolą. Jėgas bus galima išmėginti didžiuliame batutų kliūčių ruože ir stalo futbole. Pačių azartiškiausių lauks konkursas. Tuo metu Kudirkos aikštėje vyks intuityvaus šokio ir emocijų paleidimo treniruotė. Pramogas vainikuos visus riedučių entuziastus vienijantis renginys „Vilniaus naktinis riedėjimas“.

Renginio metu gros DJ Mamania, ekstremalų pasirodymą surengs riedutininkų organizacija „Vilnius Rolling“. Šeimos galės sudalyvauti estafetės rungtyje, vyks ratuota diskoteka. Renginio pramogos prasidės Katedros aikštėje 18 val., oficialus šventės atidarymas – nuo 19.45 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neteisybe

Neteisybe portretas
As visuomet i centra vaziuoju tik visuomeniniu, tai ir as noriu rugsejo 22 "nachaliavu" pasivazineti i darbe ir atgal. Kodel tik "sutriususiu kibiru savininkai? As vairuotojo pazymejimo neturiu, bet mano seimos nariai taip. Todel gali vezioti mane kasdiena, bet as is principo nevazineju, todel, kaip dovana is savivaldybes irgi noriu gauti nemokama pravaziavima ta diena.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių