Dėmesio: pradedami skelbti į Vilniaus darželius priimti vaikai

  • Teksto dydis:

Tėvams, registravusiems vaikus į darželius, apie gautą vietą nuo gegužės 18-osios iki birželio 1 dienos bus išsiųsta informacija trumposiomis žinutėmis ir elektroniniu paštu. Vaikai bus automatiškai priskirt į naujas grupes.

„Nors žmogiškai suprantu tėvelių, vis dar laukiančių eilėje, nusivylimą, kartu noriu pasakyti, jog esame gerame kelyje, nes mūsų įgyvendinama keturių žingsnių programa duoda vaisių ir leidžia tikėtis, jog per trejus metus vietų užteks visiems norintiems“, – sako švietimo klausimus kuruojantis Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Nuo rugsėjo į sostinės valstybinius darželius bus pakviesti 7198 vaikai. Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad 1897 vaikai  iš visų užsiregistravusių 2016  metams  jau lanko privačius darželius ir gauna 100 eurų kompensacijas, tačiau tuo pat metu laukia eilėje ir į valstybinius darželius.

Iš viso eilėje į darželius sostinėje šiuo metu laukia daugiau nei 12 tūkst. vaikų: vilniečiai, registruodami vaikus, iki gegužės 1-osios šiemet pateikė 7246 naujus prašymus, dar beveik 5 tūkst. vaikų laukia eilėje nuo praeitų ir užpraeitų metų (1,9 tūkst. iš jų lanko privačius darželius). Iš naujai pateiktų prašymų, 1,9 tūkst. vyresnių vaikų pereis į priešmokyklines grupes - priešingai nei ikimokyklines, jas lankyti yra privaloma.

Gavę pranešimą, tėvai turi suskubti apsilankyti darželyje iki birželio 30-osios – pasirašyti sutartis ir sutvarkyti kitus formalumus, kuriuos numato registracijos į vaikų darželius tvarka.

Kasmet apie dešimtadalis tėvų neatvyksta į darželius ir neinformuoja apie svarbias neatvykimo priežastis. Tuomet atsilaisvinusios vietos grupėse pasiūlomos iš eilės laukiantiems. Pernai vasaros pabaigoje tokiu būdu atsilaisvino apie 500 vietų.

Savivaldybė skelbia, kad pernai laukiančiųjų eilę pavyko sumažinti 2 tūkst.: 1440 laukiančiųjų, įvedus kompensacijas, pasirinko privačius darželius, dar 560 vietų sukurta išplėtus grupes turimose savivaldybės daželių patalpose. Tiesa, už higienos normų viršijimą priėmus daugiau vaikų tai kai kurių ugdymo įstaigų vadovams buvo skirtos baudos - šiuo metu su savivaldybė Sveikatos apsaugos ministerija derasi dėl teisės aktų pakeitimų, kad būtų skaičiuojami ne registuroti, o faktiškai darželyje tuo metu esantys vaikai.

Nuo rudens žadama papildomai sukurti dar apie 900 naujų vietų pritaikius darželiams remontuotinas savivaldybės patalpas: renovuojamas „Gluosnis“ Justiniškėse, „Malūnėlis“ Senamiestyje, „Ąžuolas“ Žirmūnuose, „Kodėlčiukas“ Šeškinėje ir „Žolynas“ Antakalnyje.

Dažniausiai užduodamus klausimus ir atsakymus į juos rasite čia.

Jei kilo papildomų klausimų dėl vaiko vietos eilėje ar priskyrimo į darželį prašome skambinti tel. nr. 1664, arba parašyti el. p. darzeliai@vilnius.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Mano vienturtis vaikas 200'nis eilėse, nors turi visus įmanomus prioritetus kuriuos galima turėti būnant tvarkinga šeima. Nesuprantu, negi kažkam yra naudinfa, kad vienas iš tėvų sėdi namuose?

ana

ana portretas
gerai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių