Dėl žemės ūkio parodos – didžiulės spūstys

Vakar nuo ryto Kauno rajone esantį Akademijos miestelį užvaldė ūkininkai. Čia prasidėjo tradicinė žemės ūkio paroda "Ką pasėsi 2013" – didžiausia Lietuvoje ir viena didžiausių – Baltijos šalyse.

Prastas oras neatbaidė noro apsilankyti šioje parodoje, todėl nuo ryto Akademijos link nusidriekė kilometrinės automobilių eilės. Vairuotojams ant Č.Radzinausko tilto teko prastovėti valandą, kol pasiekdavo posūkį į Akademijos miestelį.

Dar daugiau problemų laukė privažiavus parodą. Žmonės, kurie tikėjosi, kad šiemet organizatoriai išspręs automobilių statymo klausimą, klydo – pagalbinis personalas vairuotojus tik nukreipdavo sukti į dešinę ar į kairę.

Visi kiemai prie daugiabučių, aplinkui esančios gatvelės buvo neišvažiuojamos, todėl į parodą atvykusiems vairuotojams automobilius teko palikti, kur papuola, netgi autostradoje.

Šiemet tradicinėje parodoje dalyvauja 275 firmos, įstaigos, organizacijos, apie 300 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų, todėl kiekvienas apsilankiusysis tikrai turi kur paganyti akis. "Ši paroda – visų vyrų rojus", – juokavo į parodą su sutuoktiniu užsukusi Rimantė.

Parodos organizatoriai apgailestavo, kad universiteto miestelis nebesutalpina visų norinčiųjų dalyvauti šioje parodoje, todėl šiemet vyko atranka.

Be gerai žinomų Lietuvos bendrovių, parodoje dalyvauja dvylika kompanijų iš Lenkijos, Danijos, Latvijos, Italijos.

Ypač gausios vandentvarkos ir šilumos ūkio įrangos, trąšų ir augalų apsaugos priemonių, daržininkystės, sodininkystės, gėlininkystės ekspozicijos.

Paroda vyks iki balandžio 6 d. 9–17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių