Statyti naują teismų pastatą Vilniuje panoro trys bendrovės

  • Teksto dydis:

Visi naujo teismų pastato Vilniuje projekto sprendiniai, kuriuos pateikė trys bendrovės, atitiko jiems keltus reikalavimus – kandidatai bus vertinami kitame projekto etape.

Taip nusprendė Nacionalinės teismų administracijos Viešųjų pirkimų komisija (Komisija), įvertinusi projekto dalyvių pateiktus techninius sprendinius, kurie, kaip nustatyta, atitiko konkurso sąlygas ir reikalavimus. Šie kandidatai pakviesti į spalio mėnesį prasidėjusį pirmą dialogo etapą, kurio metu gryninami teismų pastato techniniai sprendiniai.

Visą rugsėjo mėnesį Komisija vertino trijų projekto dalyvių – UAB „Partnerystės projektai du“, UAB „Pilies projektai“ ir UAB „Teikonta“ – pateiktus sprendinius. Siekdama nustatyti, ar gauti sprendiniai atitinka konkurso sąlygas ir reikalavimus, Komisija kiekvieno iš kandidatų prašė pateikti šių sprendinių patikslinimų, susijusių su technine sprendinio informacija.

„Prasidėjo labai įdomus ir svarbus etapas – spalio ir lapkričio mėnesiais Komisija po tris kartus susitiks su kiekvienu projekto dalyviu. Susitikimų metu bus aptariami infrastruktūros sukūrimo ir priežiūros sprendimai, paslaugų teikimo, pastato funkcinio išpildymo ir kiti techniniai klausimai. Bus gryninami sprendiniai, kandidatai turės gerinti savo sprendinius, o Komisija – reikalavimus. Šiame etape svarbiausia rasti atsakymus į visus diskutuotinus klausimus. Komisija privalės aiškiai išsakyti savo poreikius ir išsiaiškinti, kaip kandidatai ruošiasi juos įgyvendinti“, – sako projekto vadovas, Nacionalinės teismų administracijos Strateginio planavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Linas Petravičius.

Pasak Lino Petravičiaus, šis projektas nuo kitų pastatų statybos ir eskploatavimo projektų skiriasi tuo, jog abipusio sutarimo siekiama dar neparengus paties pastato projekto – dalyviai teikia tik koncepciją ir modelius. Pastato projektas bus pradėtas rengti po sutarties pasirašymo. Todėl jau šiame dialogo etape labai svarbu, kad tiek Komisija, tiek dalyviai aiškiai identifikuotų savo prioritetus ir lūkesčius – tai prisidės prie bendros projekto sėkmės.

Galima techninės dialogo pakopos pabaiga numatyta 2015 m. sausio mėn. Tuomet  su dalyviais bus pradėta tartis dėl finansinių ir teisinių klausimų, jie bus kviečiami sprendinius pildyti finansine ir teisine dalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių