Daugiabučio Perkūnkiemyje statytojai neigia jiems metamus kaltinimus

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžiai kreipusis į prokurorus dėl daugiabučio Pašilaičiuose statybų, statytojai neigia, kad Perkūnkiemyje parduoda mažesnius nei numatyta butus.

Komanditinė ūkio bendrija „Smilgos“ praneša, kad jau pateikė paaiškinimus sostinės savivaldybei ir Generalinei prokuratūrai.

„Galime nuraminti žmones – Perkūnkiemio gatvėje baigiamame statyti daugiabutyje yra paruošta lygiai tiek ir lygiai tokių butų, kokie buvo suprojektuoti, o kiekvienam jų tenka po automobilių stovėjimo aikštelę, kaip ir numato teisės aktai. Esame užsienio investuotojų atstovai ir savo veikloje griežtai vadovaujamės Lietuvoje galiojančiais įstatymais“, – pranešime sako „Smilgų“ atstovė Daiva Perevičienė.

Pasak jos, dalis dviejų kambarių butų pastate iš tiesų suprojektuoti taip, kad juos prireikus ir giežtai laikantis statybų taisyklių būtų galima atskirti ir perdaryti į nepriklausomus nekilnojamojo turto vienetus. Tokia galimybė, D. Perevičienės teigimu, palikta atsižvelgiant į sulauktus potencialų pirkėjų paklausimus dėl galimybės įsigyti vieno kambario butus. Jeigu minėti butai iš tiesų būtų atskirti, kiekvienam naujam butui būtų įrengta ir nauja automobilių stovėjimo vieta.

Atstovės teigimu, apie tokią galimybę informuotos ir atsakingos valstybinės institucijos, kurios jokių pastabų neturėjusios. Anot D. Perevičienės, „Smilgos“ savo statomų butų nepardavinėja ir nepardavinės dalimis – nėra sudaryta nė vieno tokio sandorio.

Praėjusį penktadienį skelbta, kad Vilniaus valdžia prašo prokurorų ištirti, ar daugiabučio Pašilaičiuose statytojai nepažeidė viešojo intereso, parduodami mažesnius nei numatyta butus. Savivaldybė nurodė, kad Perkūnkiemio gatvėje 49-to namo statytojai parduoda vieno kambario butus, nors pagal projektą buvo numatyta įrengti 2 ir 3 kambarių butus.

Kaip BNS sakė savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Mindaugas Pakalnis, dėl tokių statytojų veiksmų būsimieji daugiabučio gyventojai netenka dalies automobilių stovėjimo vietų, o perkantieji į dalis padalintus butus taip pat patirs daug teisinių, administracinių problemų.

Savivaldybė adresu Perkūnkiemio g. 49 yra išdavusi statybos leidimą 12-os aukštų daugiabučiui, kuriame numatyta pastatyti 240 butų: 144 – dviejų kambarių ir 96 – trijų kambarių, nors viešai nurodoma, kad name galima įsigyti ir vieno kambario butus.

Registrų centro duomenimis, projektą „Smilgos“ valdo Vokietijos investicijų kompanija „HIT Hanseatische Investoren Treuhand“ bei Estijos investicijų kompanijos „Varandus Asset Management“ valdoma Lietuvoje registruota „D-pepper“. Pastarajai vadovauja D. Perevičienė, taip pat vadovaujanti bendrovėms „Gabija Business Park“, „Delgoda“ ir jai priklausančiai „D-salt“. Anksčiau ji vadovavo bendrovei „Ranga IV investicijos plius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tikslas buvo atkreipti demesi, o ne " saziningu" statytoju versla zlugdyti. Pardavinekite savo butu i sveikata, tik ne vieno kambario, kuriu pas jus nera pagal projekta .

Ar cia pirmas kartas

Ar cia pirmas kartas portretas
kai balkonai iskaiciuojami i kvadratura?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių