Dar daugiau sostinės penktokų nemokamai gaus mikrokompiuterius

  • Teksto dydis:

Vilniaus penktokams nemokamai dalijami mikrokompiuteriai, siekiant juos paskatinti domėtis technologijomis. Kompiuteriukų vaikams paramos fondas jais žada aprūpinti vaikus visoje Lietuvoje.

Vilniaus moksleiviams dalijamas mikrokompiuteris „BBC Micro:bit“ – viena mikroschema paremtas nedidelis įrenginys su mikroprocesoriumi, kurį prijungus prie, pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio, galima užprogramuoti atlikti konkrečias užduotis: tarkim, įjungti automatinį šildymą namuose, kai temperatūra nukrenta iki nustatytos ribos.

Tai – pirmas žingsnis mokantis programavimo ir automatizavimo.

Pavasarį pradėjus šį projektą mikrokompiuteriai buvo padovanoti penkioms penktokų klasėms.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pažymėjo, kad tikrasis akcijos tikslas – kad šalies moksleiviai augtų kūrėjais, o ne vartotojais.

„Šiandien tas mikrokompiuterių projekto realizavimas – tai galbūt ir pirmas, bet labai labai svarbus ne tik simbolinis, bet ir praktinis žingsnis, kad tai įvyktų. Aš esu tikras, kad daugybė penktokų, o vėliau ir vyresnių vaikų natūraliai atras pažinimo džiaugsmą, neišsigąs kompiuterio, bus kūrėjai, o ne vartotojai. Čia yra tikrasis tos akcijos tikslas. Tai yra idėja Lietuvai, kuri buvo iškelta sausio mėnesį. <...> Džiaugiuosi, kad į Vilniaus lyderystę atsiliepė nemažai kitų miestų, linkiu, kad visoje Lietuvoje tai vyktų ir esu tikras, kad kitais metais kiti penktokai galės tuo džiaugtis“, – sako Vilniaus meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių