Buvusiam A. Verygos patarėjui – naujas etatas psichiatrijos ligoninėje

Buvęs sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėjas Danas Bakša įsidarbino direktoriaus patarėju Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

Šiai įstaigai laikinai vadovauja Arūnas Germanavičius, jis pakeitė iš pareigų dėl pažeidimų ministro sprendimu rudenį atleistą Valentą Mačiulį.

Laikinasis įstaigos vadovas BNS sakė, kad D. Bakša nuo antradienio užėmė naujai įsteigtą patarėjo etatą. Pats A. Germanavičius į pareigas paskirtas prieš Kalėdas.

„D. Bakša į pareigas pateko be konkurso, nes patarėjo pareigoms nereikalingas konkursas. (...) Aš jį pasirinkau todėl, kad susirinkau informaciją apie jį ir jo patirtis sveikatos priežiūros įstaigose, taip pat nesena patirtis ministerijoje yra labai reikalinga šitai ligoninei. Kadangi mano atėjimo priežastis į šią ligoninę yra ta, kad turime peržiūrėti jos vaidmenį sveikatos priežiūros sistemoje, tai yra viena didžiausių psichiatrijos ligoninių, praeityje turėjusi nemažai problemų dėl žmogaus teisių ir kitų svarbių aspektų, tai būtent ir būtų svarbus D. Bakšos patyrimas peržiūrint įstaigos veiklas ir pasiūlant pokyčių planą šitai įstaigai“, – BNS aiškino A. Germanavičius.

D. Bakša į pareigas pateko be konkurso, nes patarėjo pareigoms nereikalingas konkursas.

Jis sako, kad ministerijai leidus ligoninėje įsteigta ir daugiau naujų etatų.

„Pokyčiams įvykdyti reikalingi ir kiti žmonės, dėl to mes šitoje įstaigoje gavome leidimą įkurti dar keturis etatus žmonėms, kurie bus vėliau pritraukti. Tai ir procesų analitikas, ir kitos pareigybės, tai nėra vien patarėjai“, – dėstė laikinasis įstaigos vadovas.

Paklaustas, kas jam rekomendavo D. Bakšą, A. Germanavičius sakė taręsis su buvusiais jo bendradarbiais ministerijose ir kitose įstaigose.

Pats A. Germanavičius pareigas eina nuo gruodžio 22-osios.

„Dirbu laikinai, prieš tai buvo laikotarpis praktiškai be vadovybės, direktoriaus pareigas ėjo pavaduotoja medicinai Alina Stigienė (...). Turiu 20 metų klinikinio darbo patirtį, tai pat turiu keleto metų vadovavimo nedidelėms įstaigoms patirtį – Vilniaus psichosocialinės reabilitacijos centras buvo įstaigas mano ir kolegų iniciatyva. Tai daugiau socialinės pagalbos, ne sveikatos priežiūros įstaiga, turėjome ne tokį didelį kolektyvą, tačiau tai buvo labai svarbi grandis psichiatrinių pacientų gyvenimo kokybei užtikrinti, ta patirtis bus iš dalies perkelta į šią įstaigą“, – pasakojo jis.

D. Bakša ministerijoje dirbo iki gruodžio pabaigos.

Apie tai, kad D. Bakša trauksis iš ministro patarėjo pareigų, ministerija paskelbė dar lapkričio pabaigoje – kai dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad jis galėjo spausti dabar jau buvusią viceministrę Aušrą Motiejūnienę Bilotienę, jog konkurse į Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus postą turi laimėti ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis.

Po minėtos dienraščio publikacijos pasitraukė ir A. Motiejūnienė Bilotienė – ji pareigas paliko gruodžio 1-ąją. Kaip BNS yra sakiusi ministro atstovė Lina Bušinskaitė-Šriubėnė, D. Bakšos išėjimas atidėtas dėl darbų perdavimo.

Ministerijos aiškinimu, viceministrės ir patarėjo pasitraukimas su minėta publikacija nesusijęs. Politinė komanda, patarėjos L. Bušinskaitės-Šriubėnės teigimu, atnaujinama „naujiems darbams ir iššūkiams“.

Rugsėjį vykusiame konkurse VLK vadove išrinkta iki tol įstaigos Tarptautinių reikalų skyriaus vedėja dirbusi Jūratė Sabalienė. Viceministrė buvo konkurso komisijos pirmininkė.

Abejones dėl VLK konkurso iškėlė parlamentaras Antanas Matulas. Konservatorius dėl to kreipėsi ir į Specialiųjų tyrimų tarnybą, bet ši tyrimo nepradėjo.

I. Baikovskis toliau dirba Sveikatos apsaugos ministerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
kas suteikė teise klinikos direktoriui įsteigti naują etatą? poreikis? ką veiks? už ką mokesčių mokėtojai patirs išlaidų ? (algos mažos-nešvaistykit luzeriams) ir ar tarp personalo nebuvo medikų kurie galėtų užimti šias pareigas, natūralus ir normalus specialistu auginimas karjeros srityje ir kuo nusipelnė a lia verygos patarėjas? pastūmė į šešėlį, kol praeis audrą? labai įdomu, tad ką jis a lia verygos patarėjas nuveikė? analogas buvęs ūkio ministras patupdytas Jonavos vandenų direktoriumi kaip pašalpa išgyventi (pasiruoškit,- vanduo brangs, nes reikės patarėjų ir duok die tikrų specialistų), bet ar nėra vandenyse specialistų galinčių užimti direktoriaus kėdę? bėgame, ne emigruojame bet bėgame ir stebina kodėl? šutvė yra šutvė

Zinovas

Zinovas portretas
Gėda gėda

...

... portretas
Etatas?.. ar - atskira palata?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių