„Blockchain Centre Vilnius“ vairą perima J. Šireika

  • Teksto dydis:

Technologijų kompanijos iš 14 pasaulio valstybių - Australijos, Kinijos, Kanados, Šveicarijos ir kitų - užmezgė partnerystę su prieš metus įsikūrusiu „Blockchain Centre Vilnius“ (BCV).

Trečiadienį vykusiame metiniame centro renginyje blokų grandinės technologijos taikymą tarptautinėje prekyboje susirinko aptarti blockchain technologijos ekspertai iš Pasaulio prekybos organizacijos, Europos Komisijos ir Parlamento, Lietuvos institucijų.

Renginyje pristatytas ir BCV vairą perimantis Justas Šireika, naujas startuolių finansavimo fondas, praneša BCV.

Prieš metus Vilniuje įkurtas BCV į strategiškai svarbų trikampį sujungė tokius centrus Australijoje ir Kinijoje, deklaravo ambiciją nešti Vilniaus, kaip Europos blokų grandinės sostinės vėliavą.

Blockchain centras tapo potencialių investuotojų ir startuolių traukos vieta. Lietuva tapo šių technologijų tiltu į Europą, o iš Europos - į visą pasaulį. Tarpininkaujant BCV Pasaulio ekonomikos forumas įtraukė Klaipėdos uostą į pilotinį projektą dėl blockchain panaudojimo logistikoje, kartu su Los Andželo ir Roterdamo uostais. Vertindama mūsų įdirbį, Europos Komisija pakvietė BCV tapti Tarptautinės blokų grandinės asociacijos steigėju kartu su tokiais pasauliniais aukštųjų technologijų gigantais kaip „IOTA“, „Airbus“, „Philips“, „SAP“ ir daugelis kitų“, - metinėje ne pelno siekiančios organizacijos ataskaitoje apžvelgė BCV vadovė Eglė Nemeikštytė.

E. Nemeikštytė pristatė ir naują centro direktorių. BCV vadovaus J. Šireika, anksčiau konsultavęs finansinių technologijų įmones verslo strategijos, investicijų pritraukimo ir plėtros klausimais.

J. Šireika akcentavo, kad svarbiausias tikslas - neužleisti pozicijų ir išlaikyti lyderystę Europoje. „Lietuva tarptautinei technologijų bendruomenei žinoma kaip atvira šalis, centras jau pripažintas, lūkesčiai mums labai aukšti. Jaučiame poreikį specializuotoms verslo misijoms, vadovų mokymams, blockchain ir dirbtinio intelekto startuolių mentorystei. Tai bus mūsų prioritetinės kryptys“, - sako J. Šireika.

2018 metais BCV padėjo pritraukti per 5 milijonus eurų investicijų, priėmė delegacijas iš 40 valstybių, suorganizavo daugiau nei 70 įvairaus formato švietėjiškų renginių, kuriuose savo patirtimi dalinosi per 170 technologijų ekspertų, verslo, politikos atstovų, investuotojų. O juos išklausė 6 850 dalyvių.

Tarptautinis „Blockchain Centre“ Vilniuje įkurtas Europos Parlamento nario, inovacijų eksperto, verslininko Antano Guogos iniciatyva. BCV valdybai vadovauja ekonomistas Paulius Kunčinas. Valdybos nariai: buvęs Estijos ministras pirmininkas Taavi Roivas, blockchain technologijų kompanijos vadovas, „Pillar Foundation“ vadovas Robas Gaskellas, blockchain kompanijos NEM buvęs prezidentas Lon Wongas, Audrius Jankūnas iš „Godman Sachs“, rinkodaros ir marketingo profesionalas Žilvinas Pakeltis, technologijų ekspertas Vytautas Kašėta, „Oxford“ universiteto „Said“ Verslo mokyklos direktorius Atifas Ansaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių