Bėgikai suvalgė 2,5 tonos makaronų

  • Teksto dydis:

Lietuvos rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum“ buvo pateikta medžiaga apie renginį, per kurį daugiau nei 10 tūkst. žmonių suvalgė 2,5 tonos makaronų.

Sekmadienį, gegužės 24 dieną, vykusiame „DNB l Nike WE RUN VILNIUS“ bėgimo renginyje „Maxima“ ir „Barbora“ siekė  masiškiausio makaronų valgymo rekordo. Lietuvos rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum“ buvo pateikta medžiaga apie renginį, per kurį daugiau nei 10 tūkst. žmonių suvalgė 2,5 tonos makaronų. „Maxima“ meistrai ir „Barbora“ makaronais vaišino visus, įveikusius 5, 10 ir 21 kilometro trasas.

Katedros aikštėje vykusios šventės metu ne tik buvo siekiama angliavandeniais aprūpinti kuo daugiau bėgime dalyvavusių sportininkų, bet ir užfiksuoti masiškiausio makaronų valgymo rekordą. Prekybos tinklo duomenimis, masiškiausioje makaronų valgymo šventėje dalyvavo apie 10 tūkst. bėgimo dalyvių, sporto aistruolių bei sveiko gyvenimo propaguotojų. Gardžius makaronus paruošė 8 „Maxima“ maisto gamybos meistrai, o sklandžiu makaronų dalinimu rūpinosi 70 pagalbininkų. Šiam tikslui buvo padengtas net 80 metrų ilgio stalas.

Makaronai ruošti pagal specialiai „Maxima“ maisto gamybos meistrų sukurtą sveikuolišką receptą: išskirtinės kokybės itališki makaronai „La Molisana“ su kietuoju sūriu „Džiugas“ ir „Maxima“ meistrų sukurtu pomidorų padažu su smidrais, alyvuogėmis ir bazilikais.

„Sveika gyvensena ir aktyvus laisvalaikio praleidimo būdas Lietuvoje labai populiarėja ir tai išties sveikintina. Tai pastebime ne tik iš gausėjančių bėgimo renginių, bet ir iš mūsų pirkėjų krepšelio turinio – vis dažniau ir daugiau į juos dedama sveikų produktų. Stengiamės atitikti savo pirkėjų lūkesčius ir būti ten, kur jie yra, o ši bėgimo šventė, kurioje lankosi ir daug šeimų, puiki proga su jais susitikti ir pabendrauti“, – sako bendrovės prekybos vadovas Norbertas Žioba.

Tikimasi, kad rekordų agentūra „Factum“ šią analogų Lietuvoje iki šiol neturinčią šventę įtrauks ir į Lietuvos rekordų knygą – kaip „masiškiausią makaronų valgymo fiestą“.


Šiame straipsnyje: makaronairekordasbėgikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių