Bažnyčia Vilniuje priima 19 irakiečių

  • Teksto dydis:

Lietuvos katalikų bažnyčia Vilniuje ketina apgyvendinti 19 irakiečių. Lietuvos Vyskupų Konferencijos (LVK) pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas teigia, kad krikščionys iš Irako turėtų likti nuolatiniam gyvenimui.

„Sieksime, kad šeimos liktų nuolatiniam gyvenimui“, - žurnalistams Vilniuje trečiadienį sakė dvasininkas.

Arkivyskupo teigimu, trys irakiečių šeimos į Lietuvą atvyks penktadienį, o ketvirtoji šeima atvyks, kai vienas jos narių pasveiks po ligos.

„Mes turime prievolę priimti tuos, kuriems gresia pavojus gyvybei taip, kaip mūsų giminės labai dažnai buvo priimami Sibire, ar bėgant pro Vokietiją, Ameriką, nes mūsų tautoje nemažai migrantų, mes esame kitų žmonių gailestingumu pasinaudoję“, - kalbėjo G.Grušas.

„Šiandien jau ateina laikas, kai mes jau turime turėti atviras širdis ir būti pasiruošę kaip krikščionys priimti kitus žmones, kuriems reikia pagalbos“, - pridūrė jis.

LVK pirmininko teigimu, siekiant pagerinti atvykstančių irakiečių integraciją, intensyviai bendradarbiaujama su Užsienio reikalų ministerija ir Vidaus reikalų ministerija. Jie turėtų apsigyventi Vilniaus mieste, irakiečiais rūpinsis Vilniaus miesto parapijų bendruomenės.

Šioms šeimoms išlaikyti Vilniaus miesto bažnyčiose bus renkamos aukos, gyventojai kviečiami prisidėti ne tik pinigais, bet ir susitikti su pabėgėliais, kartu praleisti laisvalaikį, pasikviesti į svečius, padėti pažinti Vilnių, taip padedant susipažinti su šalies kultūra ir tradicijomis.

Atvykstančius irakiečius numatoma mokyti lietuvių kalbos, supažindinti su Lietuvos istorija.

Irake mažumą sudarančios krikščionių bendruomenės yra persekiojamos tokių ginkluotų grupuočių kaip džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“. Grupuotės dideliu mastu vykdo brutalius žmogaus teisių pažeidimus, rengia prieš civilius asmenis nukreiptus išpuolius, egzekucijas, žudymus, grobimus, žaginimus.

2014 metų žiemą į Lietuvą atvyko 40 taip pat persekiotų krikščionių iš Sirijos, jų priėmimu rūpinosi Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių