Baltarusių Europos humanitarinis universitetas skelbia konkursą į rektoriaus pareigas

  • Teksto dydis:

Vilniuje veikiantis Europos humanitarinis universitetas (EHU), kur daugiausia studijuoja baltarusiai, paskelbė naują konkursą į rektoriaus pareigas.

Dokumentus konkursui reikia pateikti iki rugsėjo 20-osios. Tikimasi, kad naujasis rektorius pradės eiti pareigas 2018 metų pirmąjį ketvirtį. Numatoma, kad atrinktas kandidatas bus samdomas penkerių metų laikotarpiui.

Ankstesnis EHU rektoriaus konkursas baigėsi nepasirašius sutarties su pasirinktu finalininku. Konkurse sulaukta 29 paraiškų, atrankos komitetas surengė interviu su trim kandidatais ir atrinko vieną finalinį kandidatą, tačiau po derybų sutartis su juo nepasirašyta.

Nesėkme pasibaigęs EHU rektoriaus konkursas paskelbtas lapkritį. Tarptautinį konkursą organizavo konsultacinė įmonė „Mercuri Urval“ Briuselyje, procesą prižiūrėjo Švedijos tarptautinio vystomojo bendradarbiavimo agentūra.

Laikinai universiteto rektoriaus pareigas eina Jorgenas Jorgensenas.

EHU – privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas, nuo 2005-ųjų savo veiklą pratęsęs Vilniuje. Jame studijuoja apie 900 studentų, daugiausiai iš Baltarusijos



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių