Atleistą vieną „Lietuvos geležinkelių“ vadovų priglaudė savivaldybės įmonė

Iš „Lietuvos geležinkelių“ sausį atleistas buvęs generalinio direktoriaus pavaduotojas Raimondas Burkovskis įsidarbino Vilniaus savivaldybės įmonėje „Susisiekimo paslaugos“ - jis vadovauja įmonės Viešojo transporto departamentui.

Nėštumo atostogose šiuo metu esančios „Susisiekimo paslaugų“ direktorės Modestos Gusarovienės teigimu, R.Burkovskis buvo atsirinktas ir įdarbintas „atsižvelgiant į jo kompetencijas“.

„Mes jį atsirinkome, konkurso šioms pareigoms nereikia. Konkursas reikalingas tik dviems pareigybėms - direktoriui ir vyriausiajam finansininkui. Žmogus turi tam tikras kompetencijas, kurios tinka šioms pareigoms. Tikrai ne - buvo ir apie tai (atleidimą iš „Lietuvos geležinkelių“ - BNS) kalbėta, tikrai buvo patikrintas žmogus, jo kompetencijos visiškai atitiko reikalavimus šioms pereigoms. Patikrinta visa informacija, kuri buvo apie jį“, - BNS sakė M.Gusarovienė.

Iš „Lietuvos geležinkelių“ R.Burkovskis šalių susitarimu atleistas šių metų sausį, Susisiekimo ministerijai imantis atnaujinti bendrovės vadovybę. Prieš tai iš pareigų atsistatydino ilgametis įmonės vadovas Stasys Dailydka, iš pareigų atleisti ir kiti įmonės vadovai.

Susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Mantas Dubauskas tuomet nurodė, kad R.Burkovskis atleistas po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, kuri meta šešėlį ant „Lietuvos geležinkelių“ vykdytų viešųjų pirkimų ir pačios bendrovės. M.Dubauskas pabrėžė, jog R.Burkovskiui jokie įtarimai nėra pareikšti, bet bendrovė taip siekė išvengti „bet kokių dviprasmiškų situacijų, keliančių abejonių dėl skaidrumo“.

43-ejų R.Burkovskis  geležinkeliuose su pertraukomis dirbo nuo 1995 metų, buvo atsakingas už įmonės plėtrą ir prieš atleidimą ėjo direktoriaus pavaduotojo bei Keleivių vežimo direkcijos vadovo pareigas. Jis taip pat yra dirbęs Valstybės saugumo departamente, žuvusio VSD pulkininko Vytauto Pociūno pavaduotoju, tyrė tarnautojų ir politikų korupcijos bylas.

R.Burkovskis 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą kaip Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slykstu

Slykstu portretas
neblogai pasidarbavo gelezinkeliuose,tai dabar dar graziau gales darbuotis savivaldybeje,mes matyt merui reikia tokiu aukstos kokybes darbuotoju. Varguose paskende Lietuvos zmones nuo tokiu ,,aukstos kokybes,, darbuotoju .Bet ko noreti- valdo liberalai - vilnieciai atsibuskit.

Patarejas

Patarejas portretas
Jeigu netinka vienai grupuotei tiks kitai, juk Lietuvos gelezinkeliai ne maza imone tobuleti buvo kur,osavivaldybeje patirtis pravers ,o ir apie viesuosius pirkimus gerai ismano, tikekim pravers!

TAI GAL Į ANGLIJĄ ŽMOGŲ REIKĖJO IŠSIŲSTI?

TAI GAL Į ANGLIJĄ ŽMOGŲ REIKĖJO IŠSIŲSTI? portretas
Senovės Romoje irgi būdavo dvasinis iškrypimas - minia klaikiai džiūgaudavo kai ką nors parklupdydavo girta masė su džiaugsmu rodydavo nykštį žemyn. Iš tono suprantu kad tai, kad žmogus įsidarbino - yra labai blogai. jis būtinai turėjo bėgti iš Lietuvos - tada skylažiūriai būtų orgazmą apturėję.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių