Ar viešojo transporto kontrolieriai visuomet tik baudžia?

Kontrolės tikslas nėra tik nubausti žmones, jos tikslas – pamokyti ir išaiškinti, kodėl svarbu važiuoti su bilietu. Taip sako Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovas Antonas Nikitinas.

LRT RADIJO klausytojas domisi viešojo transporto kontrolierių darbu. „Ar visuomet kontrolierius, visuomeniniame transporte užtikęs keleivį be bilieto, jį baudžia pinigine bauda?“ – klausia jis.

„Susisiekimo paslaugų“ atstovo A. Nikitino teigimu, kontrolieriaus tikslas nėra tik bausti keleivius. „Kontrolieriai taip pat pamoko, kad žmonės suprastų, kodėl būtina mokėti už kelionę“, – tikina specialistas.

Anot jo, dėl važiuojančiųjų be bilieto miestas netenka galimybės atnaujinti viešojo transporto parką dviem naujais autobusais.

„Tad kontrolierius baudžia ne kiekvieną kartą ir atsižvelgia į konkrečias situacijas. Būna ir taip, kad keleivis yra priverstas važiuoti be bilieto, nes vairuotojas neturi grąžos arba bilietėliai pasibaigia. Taip pat dažnai nebaudžiami vaikai. Taigi svarbiausia kontrolieriaus pareiga – ne bausti, o skatinti keleivius važiuoti su bilietu“, – teigia jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valentina

Valentina  portretas
Noriu sužinoti,ar galimą įsidarbinti kontrolierė, esu metai,kaip pensininkė, bet kupina jėgų ir noro dirbti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių