Ar vėl nežlugs Lukiškių kalėjimo ligoninės perkėlimo planas?

  • Teksto dydis:

Seimo Antikorupcijos komisija nuogąstauja, ar vėl nežlugs Laisvės atėmimo vietų ligoninės perkėlimas iš Vilniaus centro. Vienas šios įstaigos iškėlimo planas, išleidus 9 mln. litų (2,6 mln. eurų), buvo nutrauktas, dabar vėl investuojamos lėšos, o projektą koordinuoja tas pats pareigūnas.

„Norėjome įsitikinti, kad dar vienas projektas, kaip įprasta Kalėjimų departamente, netaptų įtartinu, kaip ir Lukiškių perkėlimo projektas po penkerių metų vystymo nutrūko, kaip anas projektas, kuris 2009 metais jau būtų buvęs pabaigtas, apeinant Kalėjimų departamentą neaiškiais viražais 9 mln. litų užkasta į žemę, ir dabar matydami procesus, keičiasi direktoriai, norėjome įsitikinti, kad projektas bus įgyvendintas“, – trečiadienį BNS sakė Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius.

Trečiadienį į Seimo komisijos posėdį pakvietęs Kalėjimų departamento vadovybę V.Gailius atkreipė dėmesį, kad šįkart įgyvendinant projektą iš Lukiškių kalėjimo teritorijos Vilniaus centre į Pravieniškes perkelti Laisvės atėmimo vietų ligoninę atsakingas Kalėjimų departamento direktorės pavaduotojas Remigijus Norvaišis.

Antikorupcijos komisijos duomenimis, tas pats pareigūnas ir prieš gerą dešimtmetį buvo atsakingas už naujos Laisvės atėmimo vietų ligoninės statybą Santariškėse. Tuomet gavus sklypą ir pradėjus statybas, išleidus 9 mln. litų, projektas buvo nutrauktas. Šešių hektarų sklypas su nebaigtais statiniais parduotas už daugiau kaip 30 mln. litų (8,7 mln. eurų).

Paaiškėjo, kad būsimos kalinių gydymo įstaigos kaimynystėje R.Norvaišis su kitu aukštu pareigūnu pasistatė gyvenamuosius namus.

„Už šią sritį, investicijas, pas jus įtartinai atsakingas tas pats žmogus, kuris tuo metu, kai buvo nutrauktas 2004 metais projektas Santariškėse, taip pat vėl atsakingas už šitą sritį. Ar nebijote, kad jums pakiš koją jūsų artimiausia aplinka, pavaduotojas, kuris jau prie vieno projekto ištakų stovėjo?“ – klausė V.Gailius.

„Šiandien to nebijau. Naudoju visus kontrolės ir efektyvumo mechanizmus, mačiau, kad iki praėjusių metų departamentas dirbo ne taip, kaip turėtų būti, nebuvo jokių kontrolės mechanizmų. (Dabar) yra paskirti už kiekvieną investicinį projektą atsakingi įstaigų vadovai, kontroliuojantys asmenys iš departamento skyrių ir už kiekvieną – skirtingas pavaduotojas pagal savo sritį“, – teigė Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė.

R.Norvaišis komisijos posėdyje nedalyvavo, nes atostogauja šiuo metu.

Kol kas Laisvės atėmimo vietų ligoninė turi du struktūrinius padalinius – Pravieniškių ir Vilniaus. Jau birželį Laisvės atėmimo vietų ligoninė iš Vilniaus turėtų būti iškelta į Pravieniškes.

Įgyvendinant šį projektą, vieno pastato rekonstrukcijai ir medicinos įrangai įsigyti išleista apie 770 tūkst. eurų. Dalis pastatų Pravieniškėse buvo suremontuoti dar 2008 metais, bet nuo to laiko jie stovėjo tušti.

Kalėjimų departamento vadovė garantavo, kad Laisvės atėmimo vietų ligoninės perkėlimas tikrai įvyks.

„Grėsmių nematau, sprendimų, kad man būtų daroma įtaka, nėra. Sunkiau buvo dirbti su ligoninės vadovu, kuris stabdė visą perkėlimą“, – kalbėjo Ž.Mikėnaitė.

Laisvės atėmimo vietų ligoninės direktorius Andrius Dubinas iš pareigų pasitraukė šių metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
suprantama, vilniuj uždarys, bet ar atidarys pravieniškėse, dar klausimas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių