Antakalnio gatvės remontas: užtruko trejus metus, bet vaizdas džiugina

  • Teksto dydis:

Vilniuje atnaujinta visa beveik 3,6 km ilgio Antakalnio gatvė, informavo sostinės savivaldybė.

Per spalio mėnesį buvo rekonstruota daugiau kaip 2 km Antakalnio gatvės atkarpa, nuo Šilo tilto iki  Olandų, Antakalnio, T. Kosciuškos žiedinės gatvių sankryžos: paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai, įrengti nauji šaligatviai, sutvarkyti įvažiavimai į daugiabučių kiemus, pakeisti lietaus nuotekų šuliniai ir  atnaujintas ženklinimas.

„Šiandien  miestiečiai ir miesto svečiai jau gali džiaugtis visiškai atnaujinta Antakalnio gatve. Per trejus metus visiškai atnaujinome Antakalnio gatvę, kuria kasdien į miesto centrą ir atgal kasdien važiuoja daugiau kaip 50 tūkstančių vilniečių. Nesustosime ir toliau: rekordiškai atnaujindami sostinės gatves, kiemus, tvarkydami šaligatvius ir tiesdami dviračių takus“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

 

 

Rugsėjį buvo atnaujinta beveik kilometro ilgio Antakalnio gatvės atkarpa nuo Žolyno iki Šilo gatvės – paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai, įrengti nauji šaligatviai, sutvarkyti įvažiavimai į daugiabučių kiemus, pakeisti lietaus nuotekų šuliniai ir atnaujintas ženklinimas.

Pavasarį visoje atnaujintoje Antakalnio gatvėje bus pasodinta keli šimtai raugerškio ir kaulenio krūmų bei medžių.

Prieš dvejus metus buvo atnaujinta Antakalnio gatvės atkarpa nuo Nemenčinės plento iki Žolyno gatvės. Visos Antakalnio gatvės rekonstrukcijai Vilniaus savivaldybė skyrė apie 2 mln. eurų.

Atnaujinant gatvę buvo sutvarkytas Antakalnio ir Žirmūnų rajonus jungiantis Šilo tiltas: per visą tilto ilgį (apie 200 m) paklota nauja asfalto, atnaujintas ženklinimas. Daugiau kai du dešimtmečius netvarkyto tilto remontui sostinės savivaldybė skyrė apie 100 tūkst. eurų.

Šiuo metu Vilniuje taip pat tvarkomos Laisvės pr., Ukmergės, Pelesos, Džiaugsmo, Panerių, Sibiro, Markučių ir kitos sostinės gatvės.

Šiemet sostinė užsibrėžė išasfaltuoti net 80 km miesto gatvių ir apie 10 km iš jų – žvyrkelių, tam skiria rekordines lėšas – 27 mln. eurų. Tai net 4 mln. eurų daugiau nei pernai: 16 mln. eurų – iš miesto biudžeto, daugiau kaip 11 mln. eurų – iš nacionalinės Kelių priežiūros ir plėtros programos.


Šiame straipsnyje: Antakalnio gatvėremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Sveiki. Nuo namo Antakalnio g. 32 iki P. Vileišio stotelės ir prie perėjos į mokyklą visi šaligatviai išardyti - kaip arimų laukas. Automobilių stovėjimo aikštelė prie šio namo - tarpais gruntas po plytelėmis susmegęs ir viskas ten tiesiog susibangavę, jau yra įgriuvų. Tuoj ten viskas prasmegs.

che

che portretas
o keliukas Antakalnyje salia upes isvis papleistas,sutrukinejas duobetas asfaltas, o sale muzikos akademijos duobe ant duobes!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių