Aktyviausioms sostinės mokykloms – staigmenos ir dovanos

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė, Viešoji įstaiga „Sportas ir poilsis” drauge su „Sveiku miestu“ inicijuoja didžiausią mokyklų šventę ir kviečia Vilniaus miesto ugdymo įstaigas (mokyklas, gimnazijas, progimnazijas) ir jų auklėtinius (moksleivius) sudalyvauti „Vilniaus mokyklų šventėje 2018”.

Vilniaus mokyklų šventė – puiki proga „Pamatyti. Išbandyti. Pasirinkti.”

„Kai pirmą kartą organizavome šią šventę „Sportimos“ arenoje praėjusiais metais, buvome išties maloniai nustebinti, kokie smalsūs ir aktyvūs yra sostinės moksleiviai, ir kad vienos dienos visiems moksleiviams nepakanka, todėl šiais metais šventė vyks dvi dienas, o programa ir sporto šakos, fizinio aktyvumo priemonės bus parengtos pagal amžiaus grupes, siekiant kokybiškai pravesti moksleiviams pažintines pamokėles“, – pasakoja „Sveiko miesto“ vadovas Mantas Paulauskas.

Gegužės 4 d. (penktadienį) renginio programa bus organizuojama 1-4 klasių moksleiviams, o gegužės 5 d. (šeštadienį) programa bus orientuota į 5-12 klasių moksleivius.

Sporto šakų ir užsiėmimų įvairovė

„Šiuo projektu siekiame sudominti įvairaus amžiaus moksleivius, supažindinti juos su įvairiomis sporto šakomis. Vilniaus mokyklų moksleiviams parodyti, koks yra svarbus fizinis aktyvumas bei sveikas gyvenimo būdas. skatinti atsisakyti žalingų įpročių, juos keičiant į sportą. Motyvuoti jaunimą sportuoti, judėti bei savo pavyzdžiu pademonstruoti, kad sveikas gyvenimo būdas yra labai naudingas”, – teigia VšĮ „Sportas ir poilsis“ direktorė Edita Stundžiaitė.

Abi renginio dienas sostinės moksleiviai galės išbandyti gatvės gimnastiką, žolės riedulį, gatvės rankinį, šaudymą iš lanko, beisbolą, futbolą, fechtavimą, diskgolfą, tradicinius ir netradicinius kovos menus (aikido, capoeira, boksas, dziudo, sambo, imtynių sportas, kt.) – šių užsiėmimų metu moksleiviai bus taip pat skatinami ugdyti darbo komandoje gebėjimus, sužinoti, nuo ko reikia pradėti, norint užsiimti norima sporto šaka, kaip saugiai sportuoti.

Moksleiviai galės ir „kitaip“ sudalyvauti aktyvioje užsiėmimų pertraukoje: išbandyti lankininkų kovas (šaudymą su strėlėmis), smagiai ir aktyviai pašokinėti ant batutų, ir pripučiamų pramogų bei sudalyvauti masinėje moksleivių mankštoje.

Registruotis galima jau dabar

Gegužės 4 d. pradinių klasių moksleiviams šventė startuos nuo 9 val. ir tęsis iki 14 val., gegužės 5-ąją vyresniems mokyklų atstovams programa prasidės nuo 13.30 val. ir truks iki 18 val.

Šventės dalyvius savo muzika įkvėps DJ Mamania („G&G Sindikatas“) ir DJ Justinez.

Registracija į Vilniaus mokyklų šventę vyksta iki gegužės 2 d. 15.00 val. Jau nuo dabar mokyklų atstovai (vadovai, mokytojai) kviečiami registruoti savo ugdymo įstaigos moksleivius (klases) į šventę internetu.

Su savimi šventės dalyviai kviečiami turėti laisvalaikio aprangą ir avalynę (sportbačiai), užkandžiai, gėrimai (vanduo, sultys), tėvų sutikimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių