Aiškinsis, kas leido įstiklinti tarpukario pastato Gedimino prospekte fasadą

  • Teksto dydis:

Kultūros paveldo departamentas (KPD) vertins aplinkybes, kaip departamento Vilniaus skyriaus atstovai suderino saugomo pastato sostinės Gedimino prospekte tvarkymo projektą, kuriuo dalį atviros erdvės leista įstiklinti.

Sprendimai tvarkant patalpas, kuriose įsikūrusi kavinė „Vero cafe“, savaitgalį sukėlė daug diskusijų viešojoje erdvėje.

Išplatintame pranešime KPD nurodo, kad lauko terasos įstiklinimo paprastojo remonto sprendiniai, pirmo aukšto langų keitimo aprašas suderintas su departamento Vilniaus skyriumi – jo atstovai 2014 metų liepą pabaigoje išdavė specialius paveldosauginius reikalavimus ir projektinius pasiūlymus.

„Šiandien Kultūros paveldo departamente nuspręsta nedelsiant reaguoti į esamą situaciją dėl kultūros paveldo objekte vykdomų darbų ir sudaryti komisiją, kuri įvertins šių tvarkomųjų darbų suderinimo aplinkybes, – nurodoma KPD pranešime. – Kultūros paveldo departamentas nedelsiant sudarys komisiją tarnybiniam patikrinimui atlikti, nustatyti atsakingus asmenis ir jų veiksmus bei įvertinti galimai padarytą žalą.“

Pagal architektų Stanislavo Mužinskio ir Ježio Soltano projektą 1938 metais Gedimino prospekte iškilęs pastatas yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Sovietmečiu čia buvo įsikūrusi Sveikatos apsaugos ministerija, prieš kelerius metus apleistas erdves Vilniaus savivaldybė buvo perdavusi vadinamajam menininkų inkubatoriui – „Fluxus ministerijai“.

KPD direktorės pavaduotojas Audrius Skaistys anksčiau nepatenkinamai įvertino departamento Vilniaus skyriaus vedėjo Vito Karčiausko 2017 metų veiklą ir pasiūlė jį perkelti į žemesnes pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barbarai leido

Barbarai leido portretas
Vilniuje paveldas iš viso nesaugomas, tai ko čia stebėtis. Meras, archiektai barbarai, o paveldosaugininkai bestuburiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių