Aiškėja, kas Vilniui statys du naujus baseinus

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Vilniaus savivaldybę informavo neatliekanti tyrimų dėl bendrovių, laimėjusių dviejų sostinės baseinų statybos konkursus, todėl savivaldybė šią savaitę ketina paskelbti šių konkursų laimėtojus.

Kaip BNS informavo Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas, kol kas gauti atsakymai iš STT ir iš Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT), tuo metu Generalinė prokuratūra bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba savo atsakymų dar nepateikė.

„Viešųjų pirkimų tarnyba atsakė, kad šiuo metu jokių tyrimų neatlieka, tyrimais nesidomi - pradiniame etape buvo vykdytos konsultacijos su VPT. Tuo metu STT atsakė, kad jie neturi mūsų prašomos informacijos. Mes prašėme informacijos, kuri neleistų toliau vykdyti viešojo pirkimo, klausėme, ar minėtų bendrovių atžvilgiu jie neatlieka esminių tyrimų ir ar neturi operatyvinės informacijos, kuri neleistų priimti teigiamo sprendimo pirmos vietos nugalėtojo atžvilgiu (...). Šią savaitę tuomet savivaldybė spręs dėl abiejų konkursų nugalėtojų“, - BNS sakė A.Zubriakovas.

Vilniaus miesto savivaldybė anksčiau patvirtino, jog potencialus Lazdynų baseino  statybos konkurso laimėtojas - bendrovių „Irdaiva“, „Axis Power“, „Mitnija“, „HSC Baltic“ bei „Montuotojas“ konsorciumas, o Fabijoniškių   baseino  - bendrovių „Statybų kodas“ bei „Irdaiva“ konsorciumas. FNTT kovo pabaigoje atliko kratas bendrovėje „Irdaiva“ ir dar daugiau nei 10-tyje bendrovių, o jos vadovą ir vienintelį savininką Irmantą Kubilių sulaikė. Pastarasis yra kaltinamasis ir Visagino merės Dalios Štraupaitės byloje. Teisėsauga yra pareiškusi įtarimus papirkimu ir prekyba poveikiu Dariaus Mockaus valdomam koncernui „MG Baltic“.

Balandžio pabaigoje paaiškėjus konkursų rezultatams, savivaldybė kreipėsi į STT, FNTT, VPT ir prokurorus klausdama, ar laimėjusioms įmonėms atliekami ikiteisminiai tyrimai nesutrukdys įvykdyti konkurso sąlygų.

Anot A.Zubriakovo, savivaldybė dar lauks ir kitų institucijų atsakymų ir nutrauks pirkimo procedūras, jeigu atsakymuose esanti informacija bus reikšminga šiuo požiūriu.

„Kol kas, atsižvelgiant į gautus atsakymus, priimtas sprendimas tęsti pirkimo procedūras. Šią savaitę savivaldybė apsispręs dėl abejų konkursų laimėtojų - mažojo S. Neries gatvėje ir didžiojo Erfurto gatvėje“, - BNS pateiktame atsakyme nurodo savivaldybė.

Statyti naują 50 metrų ilgio   baseiną  Lazdynuose pretenduoja mažiausią kainą pasiūliusi koncerno „MG Baltic“ valdoma statybų bendrovė „Mitnija“ kartu su partnerėmis - Vilniaus statybų įmone „Irdaiva“, koncerno „Icor“ valdoma pramonės ir energetikos projektų įmone „Axis Industries“ ir su Gargždų statybos bendrovės „Hidrostatyba“ vadovais susijusia Vilniaus statybos bendrove „HSC Baltic“.

BNS žiniomis, konsorciumo pasiūlyta darbų kaina - 21,8 mln. eurų. Antroje vietoje liko Vilniaus statybų bendrovė „Conresta“, pasiūliusi pastatyti   baseiną  už beveik 23 mln. eurų.

Kito - mažojo   baseino  S.Nėries gatvėje - rangovo konkurse mažiausią kainą - 3,098 mln. eurų (su PVM) - pasiūlė „Irdaiva“ kartu su įmone „Statybų kodas“, antra liko bendrovė „Versina“ - 3,551 mln. eurų, rodo BNS turimi rangovų pasiūlymai.

Konkurse taip pat dalyvavo „Hidrostatyba“ kartu su „HSC Baltic“, tačiau jos nepatikslino kvalifikacijos reikalavimų ir iš konkurso buvo pašalintos, toks pat likimas ištiko ir įmonę „Ekstra statyba“, kuri neužtikrino pasiūlymo galiojimo. Kitų trijų dalyvių pasiūlymai buvo dar brangesni - „Axis Industries“ kartu su „Veikmės statyba“ ir „Axis Power“ darbus siūlė atlikti už 3,6 mln. eurų, „AVA statyba“ - už 3,697 mln. eurų, o „Eikos statyba“ - 3,755 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ert

Ert portretas
Kaip wilno, taip nacionalinis. Ši šalis mūsų ar wilno?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių