105 metų sukakties proga Vilniaus meras pasveikino Naujamiesčio gyventoją

  • Teksto dydis:

Penktadienį garbingos ir itin retos 105 metų sukakties proga Vilniaus meras Remigijus Šimašius aplankė ir pasveikino sostinės Naujamiesčio gyventoją Ireną Gražiną Dargytę-Vaitiekūnienę.

„Sveikinu ir džiaugiuosi, kad gyvenate mūsų mieste, kad esate turtinga puikių gyvenimo akimirkų, daugybės nuveiktų darbų. Kad lydima artimų ir brangių žmonių – vaikų  ir vaikaičių – pasitinkate ypatingą dieną”, – sveikino senolę Vilniaus meras.

Meras domėjosi sukaktuvininkės sveikata, kuri, pasak jos,  – visai dar neprasta, ilgaamžiškumo receptu, kurio pagrindas – gera atmosfera namuose ir visuomet puiki šeimynykščių nuotaika.

Per savo garbingą amžių Irena Gražina Dargytė-Vaitiekūnienė sukaupė didžiulės patirties, žmogiškos išminties ir neišdildomų prisiminimų skrynią – joje vieni svarbiausių ir prasmingiausių Lietuvos istorijos puslapių.

Būdama mažytė išgyveno I pasaulinį karą, suaugusi  patyrė II pasaulinio karo baisumus, Lietuvos okupaciją. Į tremtį ešelonais buvo išvežti artimieji, paskui – slinko gyvenimas sovietmečiu.

Senolė dar mena anų metų prieškario laisvą Lietuvą –  prie jos klestėjimo prisidėjo ir jos artimi giminaičiai – dėdė dr. Jonas Staugaitis, dr. Vinco Kudirkos bendražygis, buvo LR seimo pirmininkas, Irenos vyras – LR pradinio mokslo departamento direktorius.

Irena Gražina Dargytė-Vaitiekūnienė užaugino dvi dukras ir sūnų, turi 2 anūkus ir 3 provaikaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute.

Danute. portretas
Pritariu, teko su dabartiniu Meru kazkada dirbti, pasirodo jis dar neprarades zmogiskojo faktoriaus, linkiu jam kuo didziausios sekmes, atlaikyti visus nesaziningu lietuvaiciu keslus ir sekmingai vadovauti Vilniui.

ADA

ADA  portretas
Saunuolis meras kad rado llaiko ir senam zmogui ir pagerbe amziu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių