Žinomi šalies veidai savaitgalį susirinks į Tautų mugę

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 16-18 d. Vilniuje rengiamos mugės organizatoriai atskleidžia vis daugiau detalių – trečiadienį buvo įteikti kvietimai garsiems visuomenės veikėjams, tarp kurių – atlikėja Katažyna Zvonkuvienė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, laidų vedėja Ugnė Galadauskaitė, žurnalistas Edmundas Jakilaitis bei kiti žinomi veidai.

„Ei, ar ragavai čalopą? Ar šokai gatvėj krakoviaką? Ar valgei dilgėlių sriubos? Jei ne – Tautų mugėj Tau jos duos!“, - tokiais žodžiais, dovanodami medaus puodynes, trečiadienio popietę įžymybes džiugino šventės organizatoriai. Pasak jų, jau aštuntąjį kartą vykstanti šventė šiais metais kitokia – šiuolaikiškesnė ir dar gyvesnė, todėl ir kvietimai - netradiciniai. „Tautų mugė kviečia, aš jau planuoju savaitgalį“, savo „Facebook“ paskyroje paskelbusi nuotrauką su įteikta staigmena rašo LRT laidų vedėja U. Galadauskaitė.

Unikaliais tautiniais kostiumais pasipuošusios Tautų mugės atstovės kvietimą į šventę pristatė ir LR Prezidentūrai, taip pat įteikė Vilniaus miesto merui R. Šimašiui, žurnalistams E. Jakilaičiui, U. Galadauskaitei bei O. Gasanovui, dainininkei K. Zvonkuvienei, dizaineriui A. Pogrebnojui bei kitiems pramogų pasaulio atstovams.

„Medus – mano mėgstamiausias gardėsis! Dedu šaukštelį medaus ir į kavą, ir visur kitur, kai noriu pasisaldinti savo dieną“, - iš lietuvaičių kvietimą priėmusi džiūgavo K. Zvonkuvienė.

„Norime atsikratyti pabodusių stereotipų ir skirtingų šalių tautinį paveldą mugės svečiams pristatyti šiuolaikiškai. Į Gedimino prospektą kviečiame atvykti šeimas, vaikus, jaunimą, turistus – užtikriname, kad kiekvienas ras smagios veiklos“, - teigia Tautų mugės organizatorius Vytenis Urba.

Šiemet mugėje nacionalinius valgius ir amatus pristatys ne tik Lietuvoje gyvenantys žmonės, tačiau ir būrys svečių iš užsienio: Gedimino prospekte įsikurs prekeiviai iš 16 užsienio miestų, atstovaujantys Marokui, Ukrainai, Lenkijai, Rusijai, Latvijai, Baltarusijai. Pirmąsyk per aštuonerius metus Tautų mugė išsiplės ir už Gedimino prospekto ribų: S. Daukanto aikštėje vyks akcija „Visa Lietuva šoka“, kurios tikslas – per tradicinius šokius vienyti bendruomenes, ir, šokant atvirose erdvėse, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą. Šventės metu pirmą kartą bus suburti visos Lietuvos žolininkai – visą savaitgalį juos lankyti bus galima „Vaistažolininkų kiemelyje“, Vinco Kudirkos aikštėje. Įsitraukti kvies ir kitos numatytos pramogos šeimos krepšinio turnyras, kova dėl tonos daržovių, dviratukų varžybos „Herojai linksmais ratais“, rekordinės obuolių pynės kepimas, knygų mylėtojų skveras, projekto „2017 m. Mažosios Lietuvos kultūros sostinės“ pristatymas, Jurgio Dižiulio, Veronikos Povilionienės ir kitų žinomų atlikėjų gyvo garso koncertai.

Aštuntoji Tautų mugė vyks rugsėjo 16-18 d. Vilniuje, Gedimino prospekte. Kasmet mugę aplanko apie 150 tūkst. Vilniaus miesto gyventojų ir svečių, savo produkciją pristato ne vienas šimtas prekeivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių