Žinomas brazilų atlikėjas tiesiai iš Londono – į „Galvės Jazz fiestą“

  • Teksto dydis:

Trakuose vykstančioje „Galvės Jazz fiestoje“ – malonios staigmenos. Liepos 15 dieną skambės dar vienas originalus žinomo džiazo kūrėjo ir atlikėjo Remigijaus Rančio projektas su garsiu brazilų džiazo atstovu Zè Kouyatè.

Tai premjera, kuri užlies lyg devintoji banga, nes specialiai parengta Trakuose susiburiančiai džiazo publikai. R. Rančio trio kartu su garsiu brazilų džiazo atstovu Z. Kouyatè  paruošė žaižaruojančią word, funk ir fusion programą, kurią įkvėpė afrikietiškas ir braziliškas džiazas.

Būtent dėl šio projekto iš Londono tiesiai į Trakus ir atvyksta braziliško džiazo virtuozas. Tobulai įvaldęs bene visus Brazilijos džiazui būdingus instrumentus, Z. Kouyatè pastaruoju metu yra paniręs į afrikietiško džiazo paieškas ir gelmes. Tad „Galvės Jazz fiestos“ koncerte skambės publikai bemaž negirdėta afrikietiška arfa, skambės uždegantys karštojo žemyno perkusijos ritmai.

„Zè Kouyatè yra fantastiškas muzikantas, su kuriuo man yra tekę bendrauti ne kartą. Jo tikrasis vardas yra Gaio de Lima, tačiau pastaruoju metu gilindamasis į Afrikos muziką, kultūrą, jis taip susižavėjo savo atradimais, kad net pasirinko afrikietiškos kilmės vardą“, – pasakojo R. Rančys.

Muzikiniais atradimais, energija, kūrybiškumu pasižymi ir pats R. Rančys – sparčiai progresuojantis jaunas džiazo kūrėjas, valdantis saksofonus, klavišinius ir fleitą, komponuojantis ir aranžuojantis. Universalaus muziko stilistinės simpatijos remiasi džiazo tradicija, tačiau be džiazo klasikos jį domina ir world muzika, etniniai pagrindinės džiazo srovės intakai, tokie kaip Balkanų, čigoniška, braziliška, afrikietiška muzika. Aktyviai muzikuojantis bei kuriantis R. Rančys yra ne vieno projekto iniciatorius ir dalyvis.

Publika ne tik gerai pažįsta, bet ir puoselėja šilčiausius jausmus trio nariui būgnininkui Dariui Rudžiui. Jis turi svarios sceninės patirties, sukauptos nuo 1999 metų, kai debiutavo džiazo scenoje. Jis jau studijų metais pagarsėjo kaip techniškas ir lankstus muzikantas. Pastaruoju metu jis yra vienas veikliausių ir paklausiausių šalies būgnininkų, grojantis su daugeliu autoritetingų Lietuvos džiazo muzikantų, su popmuzikos atlikėjais, daug koncertuoja užsienyje.

Bosine gitara grojantis Paulius Adomėnas taip pat gerai žinomas džiazo padangėje. Tiesa, su R. Rančiu aktyviai koncertuoja nuo šį pavasarį vykusio Birštono džiazo festivalio. Pasak Remigijaus, jam įdomi, patraukli šio muzikanto grojimo maniera, muzikos skambesys, tad bendradarbiavimas tęsiasi trio veikloje.

„Galvės Jazz fiestoje“ nuskambėsiančiame koncerte bus atliekamos originalios Z. Kouyatè ir R. Rančio kompozicijos.

Džiazo laivas „Galvė“ išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) liepos 15 dieną 19.30 val.    

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių