Vilniuje, Rygoje ir Taline – „Baltijos kino dienos“

  • Teksto dydis:

Trijų Baltijos šalių sostinėse šią savaitę antrą kartą organizuojamos „Baltijos kino dienos“.

Lietuvoje bus galima pamatyti po tris latvių ir estų kino kūrėjų vaidybinius ir dokumentinius, įvairaus žanro ir laikotarpio darbus, į susitikimus, diskusijas su žiūrovais atvyks filmų kūrybinių komandų atstovai, pranešė Kino centras.

Lietuviški filmai tuo metu bus rodomi Rygoje ir Taline. Latvių kino žiūrovams bus pristatytas režisieriaus Raimundo Banionio filmas „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ (1990 m.) ir šalies valstybingumo atkūrimo šimtmečiui skirtas Roko Darulio bei Ronaldo Buožio dokumentinis filmas „Rūta“.

Estų žiūrovai taip pat turės galimybę išvysti „Rūtą“ ir tarptautinio pripažinimo kino festivaliuose sulaukusį bei geriausiu filmu šalyje prieš kelerius metus pripažintą režisieriaus Igno Jonyno vaidybinį filmą „Lošėjas“ (2014 m.).

Visi kino seansai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bus nemokami. Nemokamus bilietus į visus „Baltijos kino dienų“ filmus bus galima atsiimti „Forum Cinemas Vingis“ kino teatro kasose likus 1 valandai iki seansų pradžios.

Pernai prasidėjusį projektą inicijavo nacionalinės Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino institucijos, siekdamos skatinti filmų sklaidą kaimyninėse šalyse.

Pirmosiose „Baltijos kino dienose“ apsilankė daugiau kaip 2000 žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių