Vilniuje koncertuos muzikos karaliai „Kings of Leon“

  • Teksto dydis:

Birželio 27 d. „Siemens“ arenoje pirmą kartą Lietuvoje pasirodys vienas ryškiausių šiuolaikinio roko kolektyvų „Kings of Leon“.

Trijų brolių ir jų pusbrolio ketveriukė, pasivadinusi senelio Leono garbei, įtraukė Vilnių į naują albumą pristatančio turo „WALLS“ maršrutą.

Sausio 12-ąją pradėję „WALLS“ turą, „Kings of Leon“ šiemet aplankys kelias dešimtis Europos ir Amerikos miestų. Į Lietuvą grupė užsuks tarp koncertų didžiausiuose Europos festivaliuose: prieš pat pasirodymą mūsų šalyje „Kings of Leon“ gros Danijos „Tinder Box“, o iš Vilniaus skubės į Belgijos „Rock Werchter“ bei Didžiosios Britanijos „British Summer Time Hyde Park“.

17 metų gyvuojantys „Kings of Leon“ pasaulio topus užkariavo 2008-aisiais, išleidę ketvirtąjį studijinį albumą „Only by the Night“. Tuomet pasaulis mintinai išmoko kūrinių „Sex on Fire“ bei „Use Somebody“ žodžius, o grupė studijos lentynas ėmė pildyti „Grammy“ statulėlėmis.

„Sex on Fire“:

 

 

Pirmą kartą „WALLS“ albumo dainas grupė gyvai pristatė praėjusių metų rugsėjo mėnesį, viename svarbiausių Europos festivalių „Lollapalooza“, o patį albumą išleido spalį. „WALLS“ (tai frazės „We Are Like Love Songs“ santrumpa) pasirodė po ketverių metų pertraukos ir šis albumas skamba visai kitaip, nei 2013 metais išleistas „Mechanical Bull“ ar dar anksčiau išėjęs „Come Around Sundown“.

„Atėjo ta diena, kai praradome alkį. Pasidarė nebesvarbūs arenų dydžiai ar albumų pardavimų skaičiai. Norėjome grįžti prie to, nuo ko pradėjome“, – pristatydamas albumą sakė vokalistas Calebas Followillas.

„Use Somebody“:

 

 

Šis sprendimas buvo itin malonus gerbėjų ir muzikos kritikų ausims. Albumas užėmė aukščiausias pozicijas Amerikos, Europos, Australijos topuose bei susilaukė daugybės palankių įvertinimų. Jungtinėje Karalystėje „WALLS“ tapo auksiniu.

Populiarus amerikiečių internetinis žurnalas „Consequence of Sounds“ rašė: „Tam, kad išleistų vieną geriausių savo albumų, jiems nereikėjo griauti sienų. „Kings of Leon“ tik turėjo atsikvėpti.“ Leidinys teigė, kad „WALLS“ – tai puikus balansas tarp savo malonumui garaže grojančios grupės ir tos pompastikos, kuri pavertė juos pasaulinėmis žvaigždėmis.

Daug pagyrų albumas susilaukė iš prestižinio britų žurnalo NME: „Kings of Leon“ septintajame albume nustojo sukti galvą, kam jie patinka, o kam ne. Šie muzikantai vėl pradėjo daryti tai, kas jiems pavyksta natūraliai ir geriausiai. „WALLS“ yra gaivu. Jie skamba taip gyvai, kaip neskambėjo jau kurį laiką.“ Savo žodžius NME patvirtino, įtraukdami šį albumą į geriausių 2016 metų albumų sąrašą.

„The Walls“ koncerte Vilniuje grupė sugros ne mažiau 25 kūrinių. Žinoma, jie pristatys ne tik dainas iš naujausio albumo, bet ir visus garsiausius savo kūrinius.

Bilietais į „Kings of Leon“ koncertą prekiauja TIKETA. Koncertą organizuoja „Seven Live“.

„Waste A Moment“ (iš naujo albumo „WALLS“):

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių