Vilniuje – ilgai laukta „Sangailės vasaros“ premjera

Trečiadienio vakarą Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, įvyko Alantės Kavaitės filmo „Sangailės vasara“ premjera. Nuo penktadienio filmas pradedamas rodyti šalies kino teatruose.

Režisierės A. Kavaitės juosta „Sangailės vasara“ – bendras Lietuvos, Prancūzijos ir Olandijos darbas.

Pirmą savo filmą „Laiko ženklai“ prieš aštuonerius metus A. Kavaitė sukūrė Prancūzijoje, kur gyvena jau 23 metus. Tačiau vaikystę ir paauglystę ji praleido Lietuvoje, todėl sako, kad, sugalvojusi kurti filmą apie paauglystę, neabejojo, kad jį filmuos Lietuvoje.

A.Kavaitė sako norėjusi sukurti filmą, kuris jai būtų buvęs svarbus, kai buvo septyniolikos metų, filmą su paprastu scenarijumi, koncentruotis į pojūčius.

„Norėjau sukurti šviesų filmą apie paauglystę, apie tą gana sunkų periodą. [Žvelgiant iš] 20 metų atstumo, tai fantastiškas periodas, jis aštrus jausmams. Tą norėjau parodyti. Taip pat norėčiau, kad tie žiūrovai, kurie turi klausimų ar abejonių dėl vienos lyties meilės, gal kitaip [į tai] pažiūrėtų, [kad filmas] bent lašą tolerantiškumo įneštų“, – sako režisierė A. Kavaitė.

„Sangailės vasaros“ pasaulinė premjera įvyko Jungtinėse Valstijose, „Sundance“ kino festivalyje, kur režisierė pelnė apdovanojimą už geriausią režisūros darbą. Gegužę „Sangailės vasara“ taip pat pelnė tris „Sidabrines gerves“ kaip geriausias metų vaidybinis filmas, Sangailę suvaidinusi Julija Steponaitytė pripažinta geriausia aktore, o filmo dailininkas Ramūnas Rastauskas – geriausiu dailininku.

„Kurdama filmą negalvoju apie žiūrovus, kuriu autorinį kiną, ne komercinį. Eksperimentuoju, ieškau formos, o ne bilietų kiekio“, – teigia A. Kavaitė.

Nuo penktadienio „Sangailės vasara“ pradedamas rodyti Lietuvos kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai yra

tai yra portretas
kūrinys, pateiktas pasistengiant pasaulyje plintantiems gėjų ir lesbiečių santykiams populiarinti. Nuostabiausia, kad šie santykiai propaguojami net paauglių 17-mečių aplinkoje. tai nėra kažkoks lesbietiškų santykių teisinimas, tai yra į gražų rūbą įvilkta propaganda ir jaunimo kvietimas į tokius santykius, nes 17-mečius labai lengva nukreipti dabar vis populiariejančiu keliu. Ir nereikia apsimetinėti kažkokiais tolerantais, žmonių teisių gynėjais ir pan., palauksime, kol subręs tokios propagandos vaisiai. tad nėra ko klykti, kad visuomenė senėja, vaikų gimstamumas mažėja, kažin, ką gali pagimdyti ir tinkamai išauklėti dvi "lesbės" ar du gėjai. Tai mano nuomonė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių