Vilniuje įteikti Santarvės fondo apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje buvo teikiami Santarvės fondo apdovanojimai.

Santarvės ordinais „Pro augenda concordia“ pagerbti vyskupas Eugenijus Bartulis ir rašytojas Vytautas Bubnys.

Apdovanojimai už 2017 metus Santarvės fondo steigėjo Juliaus Kazėno ir Santarvės fondo valdybos nutarimu, jiems įteikti už Santarvės idėjos skleidimą, tolerancijos siekimą tarp žmonių, tautų ir kultūrų.

Auksiniai Santarvės medaliai „Už santarvės puoselėjimą“ skirti aktoriui Regimantui Adomaičiui ir žurnalistui Viliui Kavaliauskui. Medaliai skiriami už nesitaikstymą su blogiu bei neteisybe ir ieškojimą gėrio Santarvės vardan.

Nuo fondo gyvavimo pradžios 1994 metais Santarvės ordinai jau buvo įteikti dvasininkams Kazimierui Vasiliauskui, Vincentui Sladkevičiui, Tėvui Stanislovui, Prezidentams Algirdui Brazauskui ir Valdui Adamkui, poetui Justinui Marcinkevičiui, literatūrologei Viktorijai Daujotytei, aktoriui Donatui Banioniui, menotyrininkui Romualdui Budriui, disko metikui Virgilijui Aleknai, pirmajai atkurtosios Lietuvos Vyriausybei, dainininkui Andriui Mamontovui, Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovui Donatui Katkui, legendiniam krepšininkui Arvydui Saboniui, operos solistui profesoriui Virgilijui Noreikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazimieras T.

Kazimieras T. portretas
Tėvas Stanislovas, Donatas Banionis, Algirdas Brazauskas, Vytautas Bubnys - gerai žinomi iš sovietijos, iš Nostalgijos šalies. Kiti - Virgilijus Alekna, Andrius Mamontovas ir t. t. - iš nepriklausomos Lietuvos. Tegyvuoja Santarvė!

Egidijus

Egidijus portretas
Kas čia per masonų apdovanojimai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių