Vilniuje veikia pirmoji Baltijos šalyse „Slidinėjimo akademija“

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą Vilniuje atidaryta pirmoji Baltijos šalyse „Slidinėjimo akademija“.

Joje įrengti slidinėjimo simuliatoriai leidžia dešimt kartų greičiau nei natūraliose ar dirbtinėse trasose išmokti slidinėti. Simuliatorius akademijoje įrengė didžiausia pasaulyje jų gamintoja iš Olandijos, kurios specialistai taip pat apmokė Vilniuje dirbančius instruktorius. Iš viso „Slidinėjimo akademijoje“ sukurta daugiau nei 30 darbo vietų, o investicijos siekia apie 500 tūkst. eurų.

„Idėja steigti „Slidinėjimo akademiją“ gimė analizuojant verslo praktiką mano gimtojoje šalyje Olandijoje, kur slidinėjimas – labai populiari laisvalaikio praleidimo forma. Ruošdamiesi žiemos sezonui, olandai intensyviai treniruojasi dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, norėdami maksimaliai maloniai praleisti ir išnaudoti poilsiui ant slidžių ar snieglenčių skirtą laiką bei, svarbiausia, apsisaugoti nuo galimų traumų. Jas patyrus žmones susiduria ne tik su fiziniais, bet ir finansiniais sunkumais – brangiai kainuoja jų pargabenimas ir gydymas“, – sako „Slidinėjimo akademijos“ steigėjas Richard Schrijer.

Jo teigimu, tiek Olandijoje, tiek jau ir Lietuvoje į „Slidinėjimo akademiją“ žmonės atvyksta ne tik ruoštis pramogoms kalnuose, bet ir pasportuoti – valanda ant slidžių ar snieglentės prilygsta intensyviai kardiotreniruotei. Taip pat klientai čia atveda savo mažuosius, kuriems simuliatoriai – tinkamiausia vieta mokytis slidinėti. „Dažnai kalnuose ar Lietuvoje veikiančiose slidinėjimo trasose suaugę yra priversti praleisti valandų valandas mokydami vaikus ar prižiūrėdami juos. Tuo pat metu besimokantys tampa nepatogia kliūtimi jau gerai slidinėjantiems. Tuo tarpu akademijoje vaikus individualiai treniruoja profesionalūs instruktoriai, mažieji turi galimybę stebėti savo judesius ir iš karto mokytis taisyklingos stovėsenos bei judesių“, – sako R. Schrijer.

„Slidinėjimo akademiją“ jau 20 metų Lietuvoje gyvenantis olandas steigė kartu su partneriu – „Laisvalaikio Dovanų“ įkūrėju Linu Čeikumi, kuriam ši investicija – galimybė asmeninę aistrą slidinėti paversti Lietuvoje visiškai nauju verslu. „Slidinėjimo akademijoje“ savo verslą plečia ir bendrovė „Debut“, kuri čia atidaro naują, jau ketvirtą, kavinę-bistro. Maitinimo paslaugas teikiančio partnerio R. Schrijer ieškojo tikslingai – „après-ski“ (pranc. po slidinėjimo) pramogos yra neatsiejama pramoginio slidinėjimo dalis.

Naujai atidaryta „Slidinėjimo akademija“ – viena iš kelių verslų, įsteigtų sparčiai atnaujinamame buvusios Kuro aparatūros gamyklos teritorijoje. Čia jau veikia Socialinių mokslų kolegija, kuriasi gyvenamųjų loftų gyventojai, planuojama atidaryti šokių mokyklą. Kitais metais trečiame pastato, kuriame veikia akademija, aukšte bus atverta treniruočių bazė. Į 60 metų senumo pastatą jo savininkė – verslininko Viktoro Jefimovo vadovaujama bendrovė „Acura“, jau investavo apie 200 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Ar man tik atrodo, ar tas "trasa" yra kokiu 20 m ilgio? Ir cia vadinasi akademija ir del to sitiek "zvaigzdziu" susirinko? Boze boze...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių