Vilniečiai iškylavo ant Baltojo tilto

Ketvirtadienį Vilniaus centre esantis Baltasis tiltas nusidažė žalia spalva. Čia vyko masinis piknikas, pritraukęs šimtų praeivių dėmesį.

Lygiai vidurdienį prasidėjęs renginys iš tolo traukė smalsuolių dėmesį. Dirbtine veja nuklotas Baltasis tiltas traukė netoliese einančius žmonės, viliojo prisėsti ir pailsėti nuo kasdieninių darbų ir rutinos.

Atsipūsti saulės atokaitoje susirinkusiems miestiečiams neeilinė akcija kėlė šypsenas. Tilto šone būriais susėdę žmonės valgė savo atsineštą maistą - picas, suši ir įvairius užkandžius. Visiems ištroškusiems buvo dalijami nemokami mineralinio vandens buteliukai, o kepinančios saulės išvargintieji vaišinosi čia pat dalijamais ledais.

Kad pikniko atmosfera būtų dar gyvesnė, susirinkusiuosius linksmino gyvos muzikos pasirodymas. Nuotaikingą muzikinį foną palaikė muzikinio šou „Lietuvos balsas“ finalininkė Berta Timinskaitė kartu su grupės „Funk Clock“ klavišininku Kasparu Mėginiu. Muzikantų duetas atliko visiems gerai žinomų atlikėjų kūrinius.

Tiesa, vienai minutei Baltasis tiltas nuščiuvo. Renginio vedėjas pakvietė susirinkusius žmonės atsistoti ir tyliai pagerbti visus žuvusiuosius Gruzijos-Pietų Osetijos konflikto metu, prasidėjusio 2008 metų rugpjūčio 7 dieną.

Vilniečiai iškyla džiaugėsi visą valandą. Be to, tarp paiškylauti panorusiųjų buvo matyti ir netoliese vykstančio Europos paplūdimio tinklinio čempionato dalyvių, ir į sostinę atvykusių turistų. Dauguma jų tikino, kad tokį masinį pikniką mato pirmą kartą.

Renginio iniciatorių teigimu, tokia masinė iškyla neįprastoje vietoje siekia atkreipti žmonių dėmesį į tai, kad ir eilinei darbo dienai galima suteikti naujų patirčių, o norint jaukiai praleisti laiką gryname ore nebūtina laukti savaitgalio – tam užtenka ir pietų pertraukos.

Tokio pobūdžio piknikas Vilniuje vyksta jau antrus metus iš eilės. 1000 kv. metrų dirbtinė veja ant pėsčiųjų tilto Europoje nutiesta pirmą kartą, nors panaši iniciatyva vyko ir Austrijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių