Vilniaus galerijų savaitgalis kviečia garsinti šiuolaikinį meną

  • Teksto dydis:

Naujas šiuolaikinio meno parodų sezonas sostinėje prasideda Vilniaus galerijų savaitgaliu.

Rugsėjo 6–9 dienomis Vilniuje vyksiantis ir į jo pakraščius išsiplėsiantis renginys kvies užsukti į 27 galerijas ir meno erdves, kuriose – naujų parodų atidarymai, susitikimai su menininkais, koncertai ir diskusijos.

Jau trečiąjį kartą Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos organizuojamas savaitgalis siekia atkreipti dėmesį į plačią sostinės šiuolaikinio meno panoramą. Renginio erdvių žemėlapyje ne tik gerai žinomi Šiuolaikinio meno centras ar Nacionalinė dailės galerija, bet ir mažos, nepriklausomos meno projektų erdvės – „Editorial“, „Studium P“, „Sodų 4“, „Autarkia“ ir daugelis kitų. Vienas pagrindinių Vilniaus galerijų savaitgalio tikslų – nubraižyti įdomiausių ekspozicinių erdvių maršrutą, tikintis, kad jį kartoti po renginio taps įpročiu.

Stengdamasis paneigti uždaro ir ambicingo šiuolaikinio meno įvaizdį, renginys tampa dar didesniu ir atviresniu, rašoma organizatorių pranešime. Be centre įsikūrusių galerijų, šiemet savaitgalio renginiai išsiplės į rytus ir vakarus nuo Vilniaus. Lentvario geležinkelio stoties pastatų komplekse jau antrąjį kartą bus pristatyta specialiai šiai progai organizuojama jaunų menininkų paroda. O rudenį Naujojoje Vilnioje pradėsiantis veikti tarptautinis muzikos kultūros centras „Empty brain resort“ kvies į pirmąjį pasimatymą su erdvėmis ir iniciatyvos organizatoriais.

Didelį dėmesį Vilniaus galerijų savaitgalis šiemet skirs garsui. Ne tik įtraukdamas naujas muzikantams skirtas meno erdves, ar įkurdindamas parodą kompozitorių namų pastate, bet ir kviesdamas diskusijai apie meno garsinimą. Klausdamas apie šiuolaikinio meno reklamą, komunikaciją, garsius ir mažiau žinomus kūrėjus, renginys sieks apmąstyti savo tikslus populiarinti šiuolaikinio meno erdves, procesus ir menininkus.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė. Vilniaus galerijų savaitgalio programą sekite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių