Vasaros kelionių traukiniais sezonas pradėtas vaišėmis sostinės perone

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio, popietę Vilniaus geležinkelio stoties pirmojo perono tempas trumpam sulėtėjo – atvykstantys ir išvykstantys sostinės svečiai būriavosi šalia čia netikėtai sustojusios transporto priemonės – maisto autobusiuko.

Prie jame įrengtos kepsninės darbavosi šefas Audrius Kukšta, kuris pagamino kelis šimtus firminių mėsainių. Jais, pažymėdami prasidedantį vasaros kelionių sezoną, savo svečius vaišino „Lietuvos geležinkeliai“ bei prieskonių gamintoja „Santa Maria“.

„Norime Lietuvos žmonėms priminti bei parodyti, jog maistas – tai daugiau nei mintinai žinomi receptai ir skoniai bei paskatinti į jo gaminimą pažiūrėti naujai, kūrybingai. Vedina šios idėjos „Santa Maria“ maisto autobusiuką jau buvo nuskraidinusi į pačią Islandiją, į greta ugnikalnio įkurtą tyrimų stotį, kurioje maisto įvairovė sunkiai įmanoma. Tęsiame misiją Lietuvoje ir naujus skonius vešime į dar ne vieną netikėtą vietą“ – sako „Santa Maria“ marketingo vadovas Valdas Šidla.

Svečius mėsainiais džiuginusiam šefui Audriui Kukštai tokie netradiciniai sprendimai – ne naujiena.  Svaiginančią karjerą į nuosavą verslą iškeitęs Audrius, greičiausiai, – vienintelis Lietuvos šefas, turintis visus sertifikatus, būtinus dirbant ekstremaliomis sąlygomis. Juos Audrius gavo ruošdamas maistą šimtams darbuotojų „Shell“ naftos platformoje Šiaurės jūroje. Grįžęs į Lietuvą jaunasis šefas nepabūgo iššūkio ir užsienyje įgytas žinias pritaikė gamindamas mėsainius Lietuvos pajūryje, kur greitai sulaukė įvertinimo – eilėse prie jo maisto autobusiuko stovėdavo žmonės, atvykę į pajūrį, pirmiausia, paragauti jo firminių mėsainių.

Ketvirtadienio popietę į pirmąjį sostinės geležinkelio stoties peroną užsukę vilniečiai ir miesto svečiai ne tik mėgavosi puikiu maistu, jiems buvo pristatyti ir nauji vasaros kelionių traukiniais pasiūlymai. Daug didesniu žmonių srautu pasižymintį sezoną „Lietuvos geležinkeliai“ pasitinka suintensyvindami populiariausius maršrutus, pavėlindami paskutiniuosius traukinius. Jie taip pat siūlys įvairias nuolaidas keliaujantiems į vasaros festivalius, pristatys maršrutus į įdomiausias ir vaizdingiausias Lietuvos vietas. Keliaujantiems į pajūrį visišką komfortą nuo birželio garantuos į Klaipėdą kursuoti pradedantis naujas modernus traukinys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių