Vasarį Vilniuje – E. Kusturicos ir „No Smoking Orchestra“ koncertas

  • Teksto dydis:

2015 m. vasario 25 d. „Compensa“ koncertų salėje savo pašėlusį koncertą surengs garsus serbų režisierius Emiras Kusturica ir kolektyvas „No Smoking Orchestra“. Dažnai spaudoje fenomenaliu vadinamas orkestras kartu su beprotiškai talentingu kino kūrėju priešakyje atliks savo geriausią programą pačių muzikantų išgalvotu „unza unza“ stiliumi. Šis koncertas bus ne tik tikra dovana muzikos gurmanams, bet ir šventė visiems E.Kusturicos filmų gerbėjams, nes koncerte skambės ir puikiai atpažįstamos melodijos iš kino juostų „Morčius, arba katytė juoda, o katinas baltas“, „Gyvenimas kaip stebuklas“ bei kitų.

Kiekvienas „Nerūkančio orkestro“  pasirodymas pasižymi itin plačiu muzikiniu spektru – koncerto metu čia skamba čigonų folkloras, tautiniai serbų ritmai, modernusis technopop, balkanų pankrokas, italų klasika, turkų maršai, egzotiški Afrikos garsai ir kita muzika. Tačiau ši regis absoliuti muzikinė anarchija scenoje virsta tobulu kinematografišku spektakliu, demonstruojančiu kiekvienam žiūrovui kaip reikia gerti gyvenimą dideliais gurkšniais ir ką iš tikrųjų reiškia žodis linksmintis!

„No Smoking Orchestra“

1980 m.  Jugoslavijoje gimusi grupė „Zabranjeno Pušenje“ (anglų kalba – „No Smoking“) trankiais ritmais sukrėtė devintojo dešimtmečio Sarajevą, dabartinės Bosnijos ir Hercegovinos sostinę. Jų plokšteles graibstyte graibstė šimtai tūkstančių gerbėjų. Režisierius Emiras Kusturica su muzikantais susipažino 1981 m. filmuodamas savo debiutinę pilno metro juostą „Ar tu prisimeni Dolly Bell?“ („Do You Remember Dolly Bell?“).

Kompanija taip susidraugavo, kad jau 1986 m. Emiras pradėjo groti bosine gitara grupėje ir nufilmavo jiems keletą vaizdo klipų. Vėliau grupė buvo pristabdžiusi savo veiklą, tačiau 1998 m. pasivadina „No Smoking Orchestra“, įrašo garso takelį režisieriaus filmui „Morčius, arba katytė juoda, o katinas baltas“ ir nuo to laiko kuria muziką visiems E.Kusturicos kino darbams. Režisieriaus sūnus Striboras Kusturica jau dvidešimt metų groja būgnais šiame kolektyve, o pats Emiras yra pastovus grupės narys nuo 1998 m. (groja ritmo gitara).

Grupė aktyviai koncertuoja visuose kontinentuose ir turi ištikimų gerbėjų būrį kiekvienoje šalyje.

https://www.youtube.com/watch?v=HsCD-tmUiGI

https://www.youtube.com/watch?v=6b5dNmdRpN8

https://www.youtube.com/watch?v=p7KO6a_9VeA

https://www.youtube.com/watch?v=ja6Xg2OgUgU

Koncertas įvyks 2015 m. vasario 25 d. „Compensa“ koncertų salėje (Kernavės g. 84, Vilnius, priešais PC „Ozas“)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių