Valstybės dieną – bėgimas su valstybės istorinėmis vėliavomis

Valstybės dieną Vilniuje surengtas bėgimas su istorinėmis Vyčio vėliavomis. Pasak organizatorių, taip siekiama ugdyti patriotiškumą, o bėgimo dalyvių teigimu, tai pagarba valstybei.

Valstybės dieną Vilniuje surengtas bėgimas su istorinėmis Vyčio vėliavomis. Pasak organizatorių, taip siekiama ugdyti patriotiškumą, o bėgimo dalyvių teigimu, tai pagarba valstybei.

25 bėgikai, rankose laikantys Valstybės istorines vėliavas, iš Daukanto aikštės išbėgo popietę. Bėgimu Vilniaus Senamiestyje, išilgai buvusios miesto gynybinės sienos iki Gedimino pilies bokšto, organizatorių teigimu, siekiama simboliškai sureikšminti sostinės ir šalies saugumą Valstybės dienos proga, taip pat ugdyti pilietinę savimonę.

„Idėja yra saugumas. Saugumo sureikšminimas ir gynyba, nes bėgome aplink gynybinę sieną, kuri juosė Vilnių ir buvo pastatyta XVI a. Ir tada buvo aktualu gynyba, ir šiais laikais yra labai aktualu gynyba. Tai mes norime tą pabrėžti ir parodyti. Kitas dalykas –istorijos pažinimas: kokia buvo Lietuva, koks buvo miestas, kokia galinga valstybė ir kokia įdomi mūsų istorija“, – tikina bėgimo su Vyčio vėliavomis sumanytojas Deividas Rimkevičius.

Kelių skirtingų organizacijų atstovai, šiemet dalyvavę bėgime, tikina, kad jiems garbė kitaip paminėti Valstybės dieną, nors tvyrantis karštis daugeliui buvęs didelis išbandymas.

„Valstybės diena yra svarbiausia diena visai Lietuvai, o išbėgti drauge su kariais savanoriais, drauge su „Misija: Sibiras“ dalyviais ir kitais miestiečiais, nešant 25 istorines valstybės vėliavas, man svarbu iš tikrųjų. Smagu bėgti, sveikinti miestiečius, girdėti, kaip jie sveikina ir taip skatinti valstybingumą“, – teigia akcijos dalyvis, Lietuvos šaulių sąjungos narys Karolis Urbelionis.

„Sunku, bet manau, kad tai buvo išbandymas. Man atrodo, kad vertėjo, ir visi dalyviai, kurie bėgo su mumis, tai įveikė ir parodė, kad tikrai verta dėl Lietuvos, dėl valstybės išbėgti tuos 5 kilometrus“, – sako Jokūbas Sutkaitis.

„Akcijoje dalyvauju todėl, kad labai didžiuojuosi, jog esu lietuvė. Tai yra pagarbos atidavimas savo Tėvynei. Bėgimas buvo labai sunkus, nes buvo labai karšta, bet jaučiuosi atidavusi dalį pagarbos“, – tikina akcijos dalyvė, „Misija: Sibiras 2013“ dalyvė Laura Žūsinaitė.

Pasak organizatorių, norinčių dalyvauti bėgime šiemet netrūko, tačiau šįkart nuspręsta kartu paminėti ir 25-erius laisvės metus, tačiau kitąmet žadama surengti didelį bėgimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių