„Tylos!“ festivalio kulminacija – aktorės išpažintis ant bėgimo takelio

  • Teksto dydis:

Šią savaitę baigiasi  Tarptautinis teatro festivalis „TYLOS!“, kuris pristatė šių metų naujienas, teatrinius eksperimentus, performansus, ryškias asmenybes, nekonformistinius personažus bei eksperimentines teatro erdves.

Šiemet festivalis  vyko ne tik Vilniaus mažajame teatre, bet ir  „išėjo” iš teatro, įsikūrė naujoje erdvėje ir  tapo  atskiru gyvu organizmu miesto voratinklyje.

Tie, kas dar neturėjo galimybės pasimėgauti festivaliu „TYLOS!“ dar turi puikią progą sudalyvautifestivalio kulminaciniame renginyje, kuris vyks jau šį vakarą, gegužės  16 d. 19 val.  Vilniaus mažajame teatre.  Vieni laukiamiausių festivalio svečių iš  Belgijos šįvakar pristatys mono spektaklį  „ON TRACK“, kuriame autorė, režisierė ir atlikėja Kristien De Proost  atliks skausmingą išpažintį publikai  ir tai padarys ant bėgimo takelio.  Spektaklio metu Kristien De Proost įveiks daugiau kaip dešimt kilometrų. „Kristien De Proost visą dėmesį sutraukia į save. Nesustodama ji bėga ir bėga, lyg nuo to priklausytų jos gyvybė, o tuo pačiu atskleidinėja jautriausias detales apie savo vidų ir išorę. Nuo mažiausio kojos pirštelio iki didžiausių ir slapčiausių fantazijų. Nuo ką tik nupraustų pažasčių iki sunkiausio prakaito, Kristien bando atskleisti dabarties save. „On Track” nėra tik sentimentalus išpažinčių monologas, tai tikras ir nevertas praleisti tour de force” –  apie “ON TRACK” rašo įtakingas Belgijos laikraštis “De Standaard”. Spektaklis Vilniaus mažajame teatre vyks anglų kalba.

Baigiamaisiais festivalio akcentais taps  Donato Grudovich performansai:  „Mistinis striptizas“ ir „Šnabždesių naktis“,   kurie numatyti trečiadienį   eksperimentinėje teatro erdvėje  – „Kvartalas“ ( gegužės 18 d. 19 val.).

Donato Grudovich performansai skiriami visiems, o ypač tiems, kuriems šiuolaikiniame mene trūksta aktyvumo, opiumo, bendrų pastangų ir, svarbiausia, tikros, juntamos naudos visuomenei.

Bilietų į kulminacinį festivalio renginį  Vilniaus mažajame teatre galima įsigyti  bilietai.lt pardavimo vietose, o į  „Kvartale” vyksiančius performansus  –  prie įėjimo (Labdarių 3 C).


Šiame straipsnyje: tylosfestivalisteatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių