Teatras „Cezario grupė“ pradeda naują sezoną

  • Teksto dydis:

Jau 13-ajam savo teatro sezonui besirengianti „Cezario grupė" pradeda su nauja energija ir kviečia žiūrovus pamatyti bene aktualiausius savo spektaklius „Drąsi šalis" bei „Arabiška naktis". Šios Cezario Graužinio režisuotos komedijos iki šiol išlieka populiarios, žiūrimos ir dabar itin aktualios. Dabar, kai šalį gąsdina geopolitiniai baubai, kai į mūsų šalį atkeliauja nelaukti svečiai iš rytų bei pietų: ar užteks drąsos mūsų šaliai tų svečių nepriimti, ar išdrįsime tolimų kraštų svečius aprengti bei pamaitinti? Kaip reikės ištverti tą arabiškos nakties karštį ir įkvėpti šaliai daugiau drąsos? Visgi „cezario grupė" siūlo per daug nesukti dėl to galvos, nepūsti prieš geopolitinius vėjus, nuvyti baubus ir į visa tai pažvelgti su atlaidžia šypsena, dar ir nepiktai pasijuokiant.

Šį sezoną teatro trupė pasitinka atsinaujinusi: žinomas aktorius Juozas Gaižauskas mostels kuoka „Drąsioje šalyje", o „Arabiškos nakties" šviesoje matysime Šarūną Gedvilą, kuris savo veidą iki šiol dažnai slėpė po baltu dainuojančio mimo grimu. Geros naujienos teatro mylėtojams - bilietus į minėtus spektaklius sušvelnintomis kainomis galima įsigyti tinklalapio teatrai.lt skelbiamoje „Sezono pradžios" akcijoje, galiosiančioje rugsėjo 22-24 dienomis. Spektakliai bus rodomi Vilniuje, Nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje, o spalį galimybę pamatyti „Drąsią šalį" turės ir Kupiškio bei Anykščių gyventojai.

Rudeniniai vėjai į „Cezario grupės" repertuarą atpučia naują spektaklį pagal „keturvėjininko" Kazio Binkio poemą „Tamošius Bekepuris". Minimalistinės formos vaidinime jo kūrėjai kalbės apie mūsų tautoje įsišaknijusius lūkesčius ir baimes, apie žmogų, kuris iki pat šių dienų puoselėja savyje vidinę baudžiavą, kurio pasaulis suvaržytas kito sprendimų, nuomonės bei valdžios, kuris bijo pats apsispręsti ir būti savimi.

Trupės aktoriai ir toliau vykdo tęstinį projektą „Teatras be ribų vaikams", kurio tikslas suteikti galimybę globos įstaigų auklėtiniams susipažinti su šiuolaikiniu teatru, parodant, jog teatras kalba jų kalba, o kultūra yra mūsų visų kasdienybės dalis. Projektu siekiama mažinti socialinę atskirtį, didinti kultūros prieinamumą, įkvėpti, pakylėti, paskatinti  kūrybiškumą.

Spektaklis „Drąsi šalis” bus rodomas spalio  20 d. 19 val., „Arabiška naktis”- lapkričio 13 d. 19 val.,  Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Bilietus su nuolaida rugsėjo 22-24 dienomis galite įsigyti Teatrai.lt. Daugiau informacijos - teatro „Cezario grupė" tinklalapyje www.cezariogrupe.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių