Tarptautinis fejerverkų festivalis „Vilniaus fejerija 2015“ – jau šį šeštadienį

  • Teksto dydis:

Šeštadienį vilniečius ir miesto svečius jau septintąjį kartą kviečia vienintelis Lietuvoje tarptautinis fejerverkų festivalis "Vilniaus fejerija 2015",  vyksiantis Vingio parke (Vingio parko estrada, M. K. Čiurlionio g. 100).  Išskirtinis festivalis sostinę užlies įspūdingomis fejerverkų spalvomis, raštais ir muzikos garsais. Renginio pradžia 19.00 val.

Fejerverkų konkursinėje programoje dalyvaus 3 pirotechnikų komandos:

    seniai laukta pirotechnikų komanda iš Kinijos, kurioje ir buvo išrasti fejerverkai. Kinijai atstovaus JINSHENG FIREWORKS pirotechnikų komanda  

    fejerverkų didmeistrių FEURWERKE JOST iš Austrijos komanda

    daugybės festivalių prizininkė, visada ir visur pateikianti įspūdingą programą, komanda ARNIKA iš Estijos.

Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarys trys dalys.

Pirmoje – visi dalyviai kurs fejerverką pagal tą pačią grupės „Scorpions” žinomiausių dainų popuri. Ši rungtis žiūrovams atskleis, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms. Antroje – kiekviena komanda parodys fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą. Trečioje – fejerverkų programą pagal laisvai pasirinktą muziką.

Muzikinėje festivalio dalyje pasirodys Lietuvoje pamėgti atlikėjai: grupė “Poliarizuoti stiklai”, Stano, Ramūnas Rudokas, Marius Jampolskis, “Lemon Joy”.

Vakarą vainikuos Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų profesionalų įmonės BLIKAS parodomasis fejerverkas ir lazerių šou.

Šiemet pirmą kartą fejerverkų mylėtojams bus galimybė pamatyti praėjusių festivalių, jau tapusių istorija, gražiausias akimirkas. Jas nuotraukose įamžino fotomenininkas Linas Jonušas ir kviečia į parodą „BLIKAS piešia danguje”, eksponuojamą „Akropolyje“. Kiekviena nuotrauka – tarsi atskiras ugnies pasakojimas, trunkantis vos sekundę, toks trapus ir greitas, bet savo stipriu įspūdžiu žadinantis galybę emocijų ir keliantis nesuvaidintą susižavėjimą.

Žiūrovų bus laukiama jau nuo 17 val.  Vaikams iki 10 metų, pateikus amžių įrodantį dokumentą, įėjimas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių