Suomijos menininkas pristato darbus Vilniuje

  • Teksto dydis:

Gegužės 25 d. verslo centre „K29“ (Konstitucijos pr. 29, Vilnius) atidaryta suomių dailininko Ari Juhani Harju personalinė paveikslų paroda.

Joje eksponuojami 1997–2011 metais sukurti suomių menininko darbai, kurie nušviečia jo kūrybos retrospektyvą. Parodos lankymas yra nemokamas, ji vyks iki 2017 m. birželio 7 d.

2017 m. gruodžio 6 d. Suomija švęs savo Nepriklausomybės 100-asias metines. Šio jubiliejaus proga Suomijos ambasada ir kitos Suomijos kultūrą ar verslą atstovaujančios organizacijos visus 2017-uosius metus kviečia į įvairius renginius, kurie pristato Suomijos dailę, muziką, kitus menus ir kultūrą. Vienas iš tokių renginių – suomių dailininko A. Juhani Harju retrospektyvinė paroda Vilniuje „Atspindžiai“.

„Šio suomių autoriaus darbuose matomas susidomėjimas žmogų supančia aplinka, gamta, jausmine išraiška. Visa tai perteikiama unikalių jūros krantų, upių, ežerų peizažais, spalvų raiška ir skirtingų medžiagų derinimu“, – autoriaus darbus komentuoja parodos kuratorė, menotyrininkė Monika Eidėjūtė.

Parodos atidarymo šventėje gegužės 25 d. lankęsis suomių menininkas A. Harju džiaugėsi galimybe pristatyti savo darbus Vilniuje. „Džiaugiuosi, kad ir pats asmeniškai galiu dalyvauti savo darbų parodos atidaryme Vilniuje – mieste, kuris man pasirodė ramus, gražus ir pilnas meno“, – sako p. A. Harju. Parodos atidarymo metu autorius pasakojo apie savo kūrybą bei iš gamtos, patyrimų ir emocijų kylantį įkvėpimą.

Nemokama paroda veikia verslo centre „K29“, Konstitucijos pr. 29, Vilniuje, lankymas galimas nuo 8 iki 18 val. darbo dienomis. 

A. Juhani Harju gimė 1954 m. Kotkoje, Suomijoje, šiuo metu gyvena ir dirba Espe. Mokėsi Laisvųjų menų mokykloje (Vapaa Taidekoulu) ir Liminkos menų mokykloje (Limingan Taidekoulu). Nuo 1982 m. jo darbai eksponuojami Suomijoje ir užsienyje. A. Harju darbai perteikia įvairias vaizdines manieras, o autoriaus siekis – perteikti simbiozės judėjimą tarp dailininko ir drobės. Gamta turi daug įtakos visiems – tai nesibaigianti kelionių, susitikimų, minčių ir jausmų drobė. A. Harju darbai kupini gyvenimo impresijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių